YENİERENKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köy çöplüğe dönüyor

Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köy çöplüğe dönüyor

Yenierenköy Belediyesi'nin kapatılıp anahtarını teslim etmesinin ardından belediyeye bağlı köylerde belediye hizmetleri ile ilgili sorunlar başgöstermeye başladı.

Yayın Tarihi: 21/02/18 08:34
okuma süresi: 3 dak.
Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köy çöplüğe dönüyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Yenierenköy Belediyesi'nin kapatılmasının ardından belediye hizmetlerinden mahrum kalan köylerde sorun başladı.


Anahtarı teslim edilen belediyenin hizmet vermemesi nedeni ile Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köy baş gösteren en büyük sorun çöp sorunu. Yaklaşık 1 haftadan bu yana köylerde çöpler toplanmazken, çöp konteynerlerinden taşan çöpler yollara dökülmeye başladı. Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı civar köylerde yaşayan vatandaşlar tepki göstermeye başlarken, köylerde baş göstermeye başlayan sorunlar bu kadarla da sınırlı değil. Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşurken, Yalınkaya dün bölgede bilgilendirme toplantısı yapıldığını söyledi. Yalınkaya bölgedeki sorunların giderilmesi için birtakım geçici çözüm önerilerinin bulunduğunu belirtirken, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri ile bugün gerçekleştirilecek toplantının ardından tablonun netleşeceğini kaydetti.

SU YOK, CENAZELER GÖNÜLLÜ DEFNEDİLİYOR

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, Yenierenköy Belediyesi'nin kapatılmasının ardından dün bölgede yeni atanan meclis üyeleri, çalışanlar bölge muhtarları ve bazı bölge halkının katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı yapıldığını söyledi. İç İşleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri'nin bugün sabah 9:30'da sendikayı bakanlığa davet ettiğini söyleyen Yalınkaya, bölgedeki sorunların çok olduğuna dikkat çekti. Bölge halkının susuz kalmaya başladığını söyleyen Yalınkaya, "cenazelerin çalışanlar tarafından gönüllü olarak defnedildiğini belirtti. Bölgede su temininde kontörlü sayaçlara geçildiğini belirten Yalınkaya, halkın kontörleri bittiğini ve su akışının sağlanamadığını söyledi. Çöplerin toplanamadığını ve hizmet verilemediğini söyleyen Yalınkaya, geçici çözüm önerilerinin bulunduğunu ifade etti.

"ÇALIŞANLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN, BELİRLİ HİZMETLER İÇİN İŞBAŞI YAPILSIN"

Ortak fikrin bir an önce çalışanların mağduriyetinin giderilmesi ve belirli hizmetler için iş başı yapılması olduğunu söyleyen BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, önceliğimiz bu olduğunu, daha sonra ise belediyenin yüzdürülebilir olması ile ilgili de ne varsa ortaya konması gerektiğini söyledi. Yalınkaya, köklü çözüm içinse hükümetten talep edilenin belediyeler reformu olduğunu kaydetti. "Bu konunun üzerine gideceğiz çünkü belediyeler sürdürülebilir olmaktan çık ve yavaş yavaş kapanma noktasına geliyor" diyen Yalınkaya, böyle olmaması gerektiği konusunda ısrarlı tutumlarını sürdürmeye devam edeceklerini, tablonun Bakan Kadri ile yapılacak toplatıdan sonra netlik kazanacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.