LAPTA
okuma süresi: 6 dak.

Aktuğ: "Artık zamanı geldi, biz halkız, biz geliyoruz"

Aktuğ: "Artık zamanı geldi, biz halkız, biz geliyoruz"

Mustafa Aktuğ, Lapta Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adaylığını yaptığı basın toplantısı ile açıkladı.

Yayın Tarihi: 04/04/18 20:37
okuma süresi: 6 dak.
Aktuğ: "Artık zamanı geldi, biz halkız, biz geliyoruz"
A- A A+
Bugün saat 12:00'de Alsancak Merit Crystal Cove Hotel'de açıklama yapan Aktuğ şöyle dedi.

"Değerli basın mensupları;

2018 yerel seçimlerinde, Lapta Belediye başkanlığı için adaylığımı koymuş olduğumu, bu basın toplantısı vesilesi ile sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Bu süreçte seçmenlerimize ve siz muteber basın mensuplarına yola çıkış öykümüzü kısaca aktarmak isterim. Ama öncelikle sizlere logomuz, sloganımız ve renklerimizle ilgili bilgi vermek istiyorum.

Lapta Bölgesi, tüm renklerin en güzel biçimde buluştuğu, özgün çevresel yapısı ve sosyo - kültürel oluşumundan dolayı ülkemizin en müstesna köşelerinden biridir.

Bu sebepten ötürüdür ki logomuz 7 farklı renkten oluşmaktadır. Renkleri oluşturan figürler ise insanları temsil etmektedir.

Bu renkler gelecek dönemde her kesimden insanın el ele vererek tek merkez yani lapta bölgesi odaklı çalışacağını simgeler.

İnsan figürleri ve merkez arasındaki çizgiler ise merkezin her kesimden insana ve Laptaya bağlı her köye eşit hizmet götüreceğini simgeler.

Sloganımız

Yola çıkış sloganımız "geliyoruz" dur.

Geliyoruz sloganı halkın lapta yönetimine geleceğini anlatmaktadır. "biz halkız, daha güzel bir lapta için geliyoruz" sloganımızın açık mesajıdır.

Renklerimiz

Mor ve fuşya renklerden oluşan kampanya ana renklerimizin anlamları ise şöyledir. Mor renk tutkuyu simgeler, biz lapta'ya tutkuluyuz, aşığız ve mor rengimiz bu aşkımızın ve tutkumuzun simgesidir. fuşya rengimiz ise baharın simgesidir ve lapta beldesine yeni bir bahar geleceğinin habercisidir.

Lapta bölge insanı bu özgün yapı içerisinde, üretkenliğini doğayla bütünleştiren, sıcakkanlı ve özgüveni yüksek bireylerdir. Bölgemizin insanları her şeyin en iyisini, en güzelini hakketmektedirler.

Laptamız ve bağlı köylerinin yerel yönetim anlamında yeterli ve kaliteli hizmeti almadığı aşikardır. Bunu görmek ve duymak için sokaklarda biraz dolaşmanız ve yerli halkla biraz sohbet etmeniz yeterli olacaktır.

Günümüz belediyeciliği sadece evsel atık toplamak, su tedarik etmek ve ağır aksak bunların tahsilatını yapmaktan çok ötededir. Ekonomik, sosyo - kültürel ve toplumsal yaşamın gerektirdiği her alanda, yerel dokuya uygun, sürdürülebilir projeler üretmek belediyelerin görevidir.

Kendi ayakları üzerinde durabilecek bir belediye, ben bilirim ben yaparım mantığıyla değil, bölge insanının katılımı, merkezi idarenin rehberliği ile birlik olarak ve ortak akılla hareket ederek yaratılabilir . Yani Günümüz belediyeciliği, ben değil biz'dir.

İnsan haklarına dayanan, adil, eşit, dürüst, saydam, güler yüzlü, çözüm ve insan odaklı, yenilikçi, gelişimci, sürdürülebilir ve kaliteli hizmet sunan çağdaş belediyecilik yapabilir, halkınıza bu yöntemle düzgün hizmet verebilirsiniz.

Günümüz belediyeciliği mevcut fiziki ve beşeri kaynakları doğru kullanan, bütçe disiplini ve stratejik planlama ile hareket eden kurumsal bir yapıdır.

Mevcut yönetimi bırakın seçim dönemi haricinde proje üretmeyi mevcut projelerini bile koruyamaz duruma gelmiştir.

Belediyenin borç yükü, personel maaşlarındaki gerilikler, sosyal güvenlik kurumlarındaki prim sorunları, kısa sürede ciddi mali disiplinle kontrol altına alınmazsa, korkarız ki, lapta belediyesinin de sonu Yenierenköy belediyesi örneğinden farklı olmayacaktır.

Bölge halkının belediye yönetimine güveni kalmamıştır.

Kuracağımız halk konseyi ile belediyemizi halkımızla ve bölgemizdeki sivil toplum örgütlerimizle birlikte çözüm odaklı çalışacak ve yaratılan kaosu planlı olarak ortadan kaldıracağız. Lapta ve bağlı köylerinin her köşesine eşit hizmet götürmek arzusundayız.

Bizim gailemiz insanımızdır, bizim gailemiz toprağımızdır, bizim gailemiz çevremizdir, bizim gailemiz Laptamız ve bağlı köylerimizdir.

Ortaya koyacağımız vizyon ve misyonumuz ile şu an kilitlenme aşamasına gelen mali yapıyı disipline etmekten başlayarak, bölgemizi, insanımızı refaha taşıyacak gerçekçi projelerimizi de halkımız ve siz değerli basın mensuplarımızla yakın zamanda paylaşacağız.

Biz vaat vermiyoruz. Biz gelin bölgemizin geleceğini birlikte inşa edelim, evimizi herkesin kıskanacağı bir yuva haline getirelim diyoruz. Biz, Lapta'ya, Karşıyaka'ya, Kayalar'a, Sadrazamköy'e, Geçitköy'e , Kozanköy'e , Alemdağ'a, Hisarköy'e , Çamlıbel'e, Tepebaşı'na, Karpaşa'ya, Koruçam'a ve Akdeniz'e gelin geleceğe birlikte, el ele yürüyelim diyoruz.

Basın toplantımızın sonunda Merit Grup'a bizlere kapılarını açtıkları için teşekkür ederken, demokrasimizin gereği olan adaylığımızı dahi hazmedemeyip basın açıklaması yapacağımız ilk mekânın sahiplerini tehdit ve baskılarla toplantı salonunu bize vermekten alıkoyan bir zihniyetten bahsediyoruz. Biz bu zihniyete, tehditlerle halkı ezmeye, baskılarla Laptamızı yönetmeye, Laptamızın öz kaynaklarını siyasi popülizm yaparak hoyratça harcamaya dur demeye geliyoruz. Halkımızın bize olan güven ve desteği ile bölgemizi gerçek sahipleri ile birlikte yönetmeye geliyoruz.

Artık zamanı geldi, biz halkız, biz geliyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.