İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Üçlü zirvenin yapılacağı otelde tarihi Atatürk detayı!

Üçlü zirvenin yapılacağı otelde tarihi Atatürk detayı!

Berlin'de gerçekleştirilecek olan üçlü zirve ile ilgili Adlon Otel ile ilgili tarihi Atatürk detayı dikkat çekiyor...

Yayın Tarihi: 22/11/19 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Üçlü zirvenin yapılacağı otelde tarihi Atatürk detayı!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ulaş Barış/Onur Evrensel

25 Kasım'da Berlin'de yapılacak olan üçlü zirve ile ilgili diplomatik yoğunluk dikkat çekerken, tarihi toplantının gerçekleştirileceği Adlon Otel ile ilgili tarihi Atatürk detayı dikkat çekiyor.

25 Ağustos 2002'de Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Murat Bardakçı'nın kaleme aldığı tarihi olaya göre, 1917 yılı Aralık ayında Almanya'ya bir seyahat yapan ve o zamanlar genç bir askeri ateşe olan Mustafa Kemal'in, tam 10 gün boyunca Adlon Otel'de kaldığı belirtiliyor. Gazi'nin ziyaretinde, aynı otelde bulunan Osmanlı Veliahdı Vahdettin ile bir çok görüşme gerçekleştirdiği de tarihe not düşülmüş durumda.

Bardakçı'nın makalesine göre, söz konusu otelde, 10 gün boyunca kalan Mustafa Kemal'in, son Osmanlı Veliahdı Vahdettin ile yaptığı uzun sohbetlerin, 1926 yılında zamanın Milliyet Gazetesi'nde kaleme alındığı da dile getiriliyor.

Mustafa Kemal'in o zaman tamamlanamayan "Büyük Gazi'nin Hatırat Sahifeleri" adlı yazı dizisine de konu olan tarihi olayda, Gazi'nin, Vahdettin ile yaptığı uzun görüşmelerdeki diyalogları makaleye konu olmuş durumda.

Makalenin tam metni için...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.