YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir?

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir?

Bulaşık makinesinin de temizlenmeye ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz? Üstelik her ay. Endişelendiğinizi hissediyoruz. Bu yüzden bulaşık makinesi nasıl temizlenir bilmeyenler için 3 adımda bulaşık makinesi temizliğini anlatıyoruz.

Yayın Tarihi: 21/12/17 14:32
okuma süresi: 1 dak.
Bulaşık makinesi nasıl temizlenir?
A- A A+

Bulaşık makinenizin yeterince temiz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Aslına bakarsanız bulaşık makinesi iyi çalışsın, mikroplardan arınsın ve temiz koksun istiyorsanız ayda 1 temizlemeniz gerekiyor.

Adım 1: Gideri temizleyin

Alt çekmeceyi çekip mutlaka gideri kontrol edin. Yemek kalıntıları gibi bir şey varsa temizleyin. Bu şekilde hem bulaşıklarınızın hem makinenizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Adım 2: Sirke yıkaması

Bir bardağın içine beyaz sirke doldurup boş bulaşık makinesinin üst çekmecesine koyun. Kısa programda makineyi çalıştırın. Her türlü yağ, kir ve koku kaybolacak.

Adım 3: Karbonat durulaması

Bir bardak karbonatı bulaşık makinesinin içine serpiştirdikten sonra kısa programda makineyi çalıştırın. Artık kirlerden ve kokulardan arınan makinenizin içi hiç olmadığı kadar temiz!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.