YAŞAM
okuma süresi: 3 dak.

Diş macunu ile ev temizliği mümkün

Diş macunu ile ev temizliği mümkün

Sağlıklı dişlere sahip olabilmek için diş fırçalamanın önemini biliyoruz. Neredeyse herkesin banyosunda diş macunu ve diş fırçası var. Peki, diş sağlığımız için vazgeçilmez olan diş macununun başka nereleri temizlik için kullanılabileceğini merak ettiniz mi?

Yayın Tarihi: 01/02/18 13:31
okuma süresi: 3 dak.
Diş macunu ile ev temizliği mümkün
A- A A+

Gelin size yardımcı olalım. Diş macunları kötü kokuları gidermede son derece etkilidir. Saklama kapları ve tencerelerdeki yemek kokusunu diş macunu ile ovarak temizleyebilirsiniz. Elinizdeki soğan, balık ve sarımsak kokusunu, ellerinizi diş macunu ile ovup, bol su ile durulayarak giderebilirsiniz.

Kirlenmiş spor ayakkabıları temizlemek ne kadar zordur bilirsiniz. Eski bir diş fırçası ve diş macunu yardımı ile spor ayakkabınızı fırçalayarak ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz.

Su lekelerini gidermek

Diş macununu aynanıza temiz bir bez yardımı ile sürün. Daha sonra başka bir temiz bez ile temizleyin. Sıcak su buharı ile buğulanmadığını göreceksiniz. Duş başlığınızda veya musluklarda su lekeleri mi var? Diş macunu ile temizlik yapın. Krom ve çelik yüzeyleri su lekelerinden arındırmada ve parlatmada bire bir. Ahşap mobilyalarınızda su lekesi mi var? Diş macunu ve yumuşak bir bez yeter. Önce macunu ahşaba sürün sonra da o bölgeyi temiz bir bez yardımı ile ovun. Lekelerin çıktığını göreceksiniz. Bir başka tavsiyemiz de arabanızın farlarını bu kez diş macunu ile temizlemeniz! Deneyin, farkı göreceksiniz. Farlarınız pırıl pırıl olacak.

Kararmış gümüşler

Kararmış gümüşleri diş macunu ve yumuşak bir bez yardımı ile temizleyin. Diş macununun gümüşler üzerindeki etkisine inanamayacaksınız.

Duvarlardaki kurşun kalem ve pastel boya lekeleri

Evde küçük bir sanatçı var tamam ama bütün duvarlar boya içinde ve kötü görünüyor. Diş macunu ile temizlik yapın gitsin. Küçük yaramazın ve sizin keyfi kaçmasın. Sanata devam!

Halıdaki lekeler

Halınıza veya koltuklarınıza kahve döküldü. Bu sefer diş macunu ile temizlik yapmayı deneyin. Halınızdaki inatçı lekeyi diş fırçası ve diş macunu kullanarak fırçalayın. Lekelerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Takılarınızı diş macunu kullanarak parlatabilirsiniz

Gümüş ve pırlanta takılarınızı diş macunu sıktığınız fırça ile fırçalayın ve daha sonra temiz yumuşak bir bez ile ovun, parlaklığına ve temizliğine inanamayacaksınız!

Ütü temizliği

Ütünüzün tabanındaki pas lekelerini ve kirleri diş macunu yardımı ile çıkarabilirsiniz. Bu yöntem aklınızın bir köşesinde dursun!

Giysilerdeki mürekkep lekesi

Giysilerdeki mürekkep lekesinin üzerine diş macunu sıkın, bekletin ve daha sonra fırçalayın, macunu silin, leke çıkmamışsa tekrar macun sıkın ve fırçalayın. Leke çıkıncaya kadar bu işleme devam edin. Sonuçtan memnun kalacaksınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.