YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Aşk mı, takıntı mı? 10 soruda test edin

Aşk mı, takıntı mı? 10 soruda test edin

Tarih boyunca herkesin peşinden koştuğu, anlamını çözmeye çalıştığı, kendince tarif ettiği, filmlere, şarkılara, kitaplara, sanat eserlerine konu olmuş bir duygu durumu; aşk. Aşk nedir? Nasıl olur? Bir kereden fazla aşık olunur mu? Hissedilen duygu aşk mı sevgi mi yoksa takıntı mı?

Yayın Tarihi: 14/02/18 12:53
okuma süresi: 2 dak.
Aşk mı, takıntı mı? 10 soruda test edin
A- A A+

Uzmanlar, aşkın takıntı boyutunda olmasının mutluluk değil, mutsuzluk kaynağı olduğuna vurgu yapıyor. Yaşanan duygu durumunun aşk mı takıntı mı olduğunu anlamak için kişinin kendisine sorması gereken 10 temel soru olduğunu söyleyen uzmanlar, bu soruların çoğuna 'evet' yanıtı veren ve hakim duygusu 'mutluluk' değil 'huzursuzluk' olan kişinin uzman desteği alması gerektiği görüşünde.

1- Aşık olduğum kişiyi sürekli, her dakika, her saniye düşünüyorum.

2- Sürekli onunla iletişim halinde olmak, konuşmak istiyorum. Konsantrasyon sorunları yaşıyorum.

3- Her gün görüşmek istiyorum. Görüşemediğimde ilişkimizde problem olduğunu düşünüyorum.

4- Eski arkadaşlarımdan, sosyal çevremden uzaklaştım, görüşmüyorum.

5- Onunla her konuşmamdan sonra kızdı mı küstü mü diye kaygılanıp, ilişkimin bitmesinden korkuyorum.

6- En ufak bir sorun veya tartışmaya tahammülüm yok, ilişkimi kaybedeceğimi düşündürüyor.

7- Bana vakit ayırmadığı, telefonu açmadığı, mazeret belirttiği, başka işi olduğu anlarda beni istemediğini, sevmediğini düşünüyorum.

8- Okul / iş performansımda düşüş var. Yaptığım işlere konsantre olmakta güçlük çekiyorum.

9- "Benimle olmayacaksa kimseyle olmasın" diye düşünüyorum.

10- Sevdiğim kişiye bir türlü güvenemiyorum.

SONUÇ: Uzmanlar, "Kişi, soruların çoğuna 'evet' cevabı veriyorsa, kişisel ve sosyal hayatında sorunlar yaşıyor, aynı zamanda bu duygu durumuna bağlı psikolojik problemler yaşıyorsa burada aşktan ziyade bir saplantıdan, takıntıdan bahsetmek doğrudur. Sağlıklı aşkta da sevilenin kaybedilmesine yönelik kaygı, zihinde kapsadığı alan ve zamanda artış, heyecan mevcuttur ama hakim olan temel duygu mutluluktur. Hakim olan duygu huzursuzluğa dönüştüğünde oradaki sağlıklı aşk değil, takıntıdır! Bu durumda mutlaka bir uzman desteği gerektiği alınmalıdır" diyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.