YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Google Ceo'sunun şaşırtıcı hayatı!

Google Ceo'sunun şaşırtıcı hayatı!

Hindistan'ın fakir bir ailesinde doğan Sundar Pichai'nin yıllar içinde dünya devi Google'a CEO olacağını kimse tahmin edemezdi. Pichai'nin hikayesi tam anlamıyla ilham alınması gereken bir başarı.

Yayın Tarihi: 01/03/18 15:44
okuma süresi: 1 dak.
Google Ceo'sunun şaşırtıcı hayatı!
A- A A+

Hindistan'ın Madurai kentinde 12 Temmuz 1972 yılında dünyaya geldi. Babası elektrik mühendisi, annesi ise stenograf. Babasının elektrik mühendisi olması ve çalıştığı fabrikaya sürekli gitmesi teknolojiye olan merakını arttırdı.

Hindistan'ın Hindistan Teknoloji Üniversitesi'nde Metalurji Mühendisliği'ni bitirdikten sonra Amerika Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisansa başvurusu kabul edildi.

Ancak babasının oğlunu Amerika'ya göndermek için gerekli parası yoktu.

Baba olmanın gerekliliğinden bütün ailenin birikimini toplayarak oğlunu 1993 senesinde Amerika'ya gönderdi.

Amerika'ya gitme sebebi olan Stanford Üniversitesi yüksek lisans programını tamamlayamayan Pichai, Pensilvanya Üniversitesi'nde MBA eğitimi aldı.

Okul hayatı bittikten sonra 2002 yılında Applied Materials şirketinde ürün yönetimi göreviyle ilk olarak iş hayatına atılmış oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.