YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Öfkeliler, daha zeki olduklarını düşünüyor

Öfkeliler, daha zeki olduklarını düşünüyor

Öfkeli insanların zekalarını abartma eğilimi gösterdiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 09/08/18 12:24
okuma süresi: 1 dak.
Öfkeliler, daha zeki olduklarını düşünüyor
A- A A+

Varşova Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının yaptığı araştırma çerçevesinde 500'den fazla lisans öğrencisine önce ne kadar çabuk ve ne sıklıkta öfkelendiklerini belirlemek için sorular soruldu.

Öğrenciler daha sonra zekalarını kendilerinin değerlendirdikleri bir araştırmaya tabii tutuldu ve en sonunda nesnel bir zeka testinden geçirildi.

NEVROTİKLER ZEKALARINI KÜÇÜMSÜYOR

Çalışmada, çabuk öfkelenmeye meyilli öğrencilerin, bilişsel yeteneklerini abarttığı, öte yandan daha nevrotik olanların, genellikle zekalarını küçümsediği gözlendi.

Öfkenin zeka seviyesiyle bağlantısı olmadığının altını çizen uzmanlar, öfke ile zekayı abartma arasındaki neden sonuç ilişkisinin anlaşılması için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti.

Araştırmanın sonuçları "Intelligence" dergisinde yayımlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.