YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Tuncelili ünlü pizzacıdan Toronto'daki evsizlere pizza

Tuncelili ünlü pizzacıdan Toronto’daki evsizlere pizza

Odun ateşinde pişirdiği pizzalarının lezzetiyle Kanada'da ünlenen Zeynel Arı, evsiz ve muhtaçların yaşadığı barınma merkezinde "Kerbela lokması" olarak pizza dağıttı.

Yayın Tarihi: 24/09/18 09:29
okuma süresi: 2 dak.
Tuncelili ünlü pizzacıdan Toronto’daki evsizlere pizza
A- A A+
Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan ve odun ateşinde pişirdiği pizzalarının lezzetiyle ülkede ün yapan Zeynel Arı, evsiz ve muhtaçların yaşadığı barınma merkezinde "Kerbela lokması" olarak pizza dağıttı.

Toronto'daki evsizlere iki yıldır pizza dağıttığını belirten Arı, "20 sene önce geldiğim bu ülkede çalıştık, bir şeyler elde ettik, bir yerlere geldik. Amacım şimdi muhtaç olanlara verebilmek, onları sevindirmek. Aşure gününde ben de evsizleri pizza ile sevindirmek istedim.'' dedi.

KÖZDE TÜRK KAHVESİ

Kendisini kültür elçisi gibi gördüğünü ifade eden Zeynel Arı, pizza dükkanının hemen önüne kurduğu mangalda, hem müşterilerine hem de yoldan geçenlere pişirdiği Türk kahvesini ikram ediyor. Arı, "Amacım kültürümüzü burada insanlara tanıtmak. İyi bir pizzacı olduğum gibi, iyi bir Türk kahvecisi de olmak ve insanlara kültür zenginliklerimizi tanıtmak istiyorum." diye konuştu.

MİLLETVEKİLİNE LOKUM VE NAZAR BONCUĞU

Dino's Pizza'ya gelen Ontario Eyaleti Toronto milletvekillerinden Christine Hogarth, müdavimlerinden olduğu işyerinde bir sürpriz yaşadı. Dino's Pizza sahibi Zeynel Arı, Milletvekili Christine Hogarth'a Türk lokumu ile nazar boncuğu hediye etti. Hogarth, işyerinde fotoğrafını çektiği Zeynel Arı ve çalışanlarının misafirperverliğine, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımları ile teşekkür etti.

EVSİZLER ÇOK SEVİNDİ

Bu arada Toronto'nun George Caddesi bölgesinde, evsiz ve muhtaçların yaşadığı merkeze hazırladığı pizzalarla giden Zeynel Arı, onlarca kişiyi sevindirdi. Zeynel Arı'ya teşekkür eden evsizler, kapı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.