YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Papa Francis'ten Çinli Katoliklere birlik çağrısı

Papa Francis'ten Çinli Katoliklere birlik çağrısı

Vatikan ile Çin arasında yapılan anlaşmanın ardından Çinli Katolikleri uzlaşmaya çağıran Papa Francis, söz konusu anlaşmanın 'kafa karışıklığına yol açabileceğini' belirtti.

Yayın Tarihi: 26/09/18 14:21
okuma süresi: 1 dak.
Papa Francis'ten Çinli Katoliklere birlik çağrısı
A- A A+
Papa Francis, Vatikan ile Çin arasında piskoposların seçimiyle ilgili yapılan anlaşmanın ardından bugün yaptığı açıklamayla Çinli katolikleri uzlaşmaya çağırdı.

Öte yandan Papa, imzalanan anlaşmanın 'kafa karışıklıklarına neden olabileceğini' de belirtti.

Vatikan Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Vatikan ile Çin arasında piskoposların atanmasına ilişkin geçici anlaşma imzalandığı bildirilmişti. Anlaşmaya göre, Roma ile birlik içinde olan pskioposlar aynı zamanda Çin yönetimi tarafından da tanınan psikoposlardan oluşacak.

Ülkedeki Katolik piskoposları kendisi seçmek isteyen Çin, ilgili görevlendirmelerin Vatikan tarafından yapılmaya çalışılmasını iç işlerine müdahale olarak görüyor ve Vatikan'ın Çin'e atadığı piskoposları tanımıyordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.