YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Katar'da, "Ortadoğu'nun ilk çıplak heykelleri"

Katar'da, "Ortadoğu'nun ilk çıplak heykelleri"

Katar'ın Sidra Hastanesi Kadın Sağlığı Merkezi'nin önüne, fetüsün döllenmesinden doğumuna uzanan evreleri tasvir eden bir heykel dizisi yerleştirildi. 2013'te açılmış ama tepkiler üzerine hemen örtüye sarılmış dizinin yaratıcısı Damien Hirst, bunların Ortadoğu'daki ilk çıplak heykeller olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 20/11/18 16:28
okuma süresi: 2 dak.
Katar'da, "Ortadoğu'nun ilk çıplak heykelleri"
A- A A+
5 yıl önce açılmasıyla örtülmesi bir olan heykeller, Katar'ın Sidra hastanesi kadın sağlığı merkezinin önüne geri döndü.

Katar'ın başkenti Doha'da 8 milyar dolara mal olan Sidra hastanesine gidenleri, heykellerden oluşan bir açık hava enstalasyonu karşılıyor.

En dikkat çekeni de fetüsün döllenmesinden doğumuna uzanan evreleri tasvir eden devasa heykeller.

14 bronz parçadan oluşan dizi, 14 metre yüksekliğinde yeni doğmuş bebekle doruğa ulaşıyor.

Fetüsün annenin rahminde büyümesini aşama aşama gösteren Mucizevi Yolculuk isimli dizinin yaratıcısı, ünlü İngiliz artist Damien Hirst.

Hirst, Ekim 2013'te ilk açılışı yapıldığında heykellerin tartışma yaratacağını belirtip "Bunlar, kültürel açıdan Ortadoğu'daki ilk çıplak heykeller, kamuoyuna açılmaları cesurca bir iş" demişti.

O zaman hastanenin inşaatından korumak bahanesiyle alelacele örtüye sarılmış heykellerin yeniden açılışında, bu kez bir erkek çocuğuna Kuran'dan ayetler okutuldu.

Katar Emirliği, bu sefer tepkilere kolay pabuç bırakmayacağının işaretini verdi.

Sanat eserlerinin asıl sahibi olan hükümet destekli Katar Vakfı'nın sanat uzmanlarından Leyla İbrahim Baça, "Herkesin beğenmesini beklemiyoruz. Herkesin anlamasını beklemiyoruz. Oradalar ki tartışma yaratsınlar, düşünmeye sevk etsinler" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.