YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Reggae müzik, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde

Reggae müzik, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde

UNESCO, Jamaika'da doğan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan müzik türü Reggae'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'ne eklendğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 29/11/18 13:20
okuma süresi: 1 dak.
Reggae müzik, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde
A- A A+

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından yapılan açıklamada bu müzik türünün özel ve korunması gerken bir tür olduğunu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Reggae müziğin adaletsizlik, direniş, sevgi ve insanlık meseleleri hakkındaki uluslararası söylemlere katkısının görmezden gelinemeyeceğine değinildi.

1960'larda ortaya çıkan Reggae müzik, 130'un üzerinde plağı ve yüzlerce şarkısı olan Jamaikalı şarkıcı Bob Marley sayesinde popüler hale gelmiş ve tüm dünyaya yayılmıştı.

ABD'de ve İngiltere'de ise özellikle İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra çok sayıda Jamaikalı göçmenin gelmesi sonucu popüler olmuştu.

Karayipler Adası Kültür Bakanı Olivia Grange, "Reaggae müzik Jamaikalı. Bu tür bizim yarattığımız ve ardından bütün dünyaya yayılan bir tür" açıklamasını yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.