YAŞAM
okuma süresi: 3 dak.

ABD'de kasaba yönetimine "orta parmaklı" tepki

ABD'de kasaba yönetimine "orta parmaklı" tepki

ABD'nin Vermont eyaletinin Westford kasabasında yerel yöneticilerle mücadeleye giren Ted Pelkey, sonunda dev parmak heykelini kentin her yerinden görülecek şekilde gökyüzüne doğru yükseltti.

Yayın Tarihi: 13/12/18 18:15
okuma süresi: 3 dak.
ABD'de kasaba yönetimine "orta parmaklı" tepki
A- A A+
Anglo Sakson kültürünün hakaret ve küfür niteliği taşıyan meşhur 'orta parmak işareti', dev bir heykel şekline büründü. Kendi mülkiyetindeki araziye garaj inşa etmesi yerel yöneticiler tarafından 10 yıl boyunca engellenen Ted Pelkey, alışılmadık bir şekilde intikam aldı.

Bu ayın başında arazisine 5 metre uzunluğunda bir direk dikip tepesine 315 kiloluk ortak parmak işareti konduran Pelkey, heykelin iki tarafına koyduğu iki projektörle gece de görünmesini garantiye aldı.

Arazisine dev garaj inşa etmek için izin alamamış Pelkey tarafından çekilen ve Route 128 otoyolunun kenarından fırlayan orta parmak, kamusal sanat olarak kabul gördü.

"HAYATIMDAKİ EN HARİKA ŞEY"

ABD'nin Vermont eyaleti açık alanlarda panoları bile yasaklarken devasa orta parmağın teknik manada 'işaret' olmadığına hükmedildi.

'Kamusal sanat' kapsamına girdiği gerekçesiyle heykele dokunulmamasına çok sevinen Pelkey, "Bu bana tüm hayatım boyunca söylenen en harika şeydi" dedi.

ABD'nin 'New England' diye nitelenen eyaletlerinde, kasabalarda nüfus kalabalıklaştıkça gündelik işlerin idaresi için halk oylamasıyla bir yönetim kurulu seçiliyor.

"SAKINCA BULAMADIK"

Parmak işaretinin doğrudan hedefi olan Westford yönetim kurulundan "Biz bir sakınca göremedik. Yapmış olduğunu yapma hakkı var gibi gözüküyor" açıklaması geldi.

Oysa Westford yönetim kurulu, kamyon tamir ve yeniden dönüşüm işi yapan Pelkey'in kendi arazisinde 740 metrekarelik garaj inşa etmesinde kullanım amacından güvenlik donanımına dek pek çok sakınca görmüştü.

"BANA GAREZLERİ VAR"

Artık sonuncusunda bir mühendis ve bir avukattan destek aldığı başvuruları defalarca reddedilen Pelkey, kasaba yöneticilerinin kendisine kişisel garez beslediğine hükmetti.

4000 DOLAR HARCADI

Bu kanıyla tehdit ve gözdağı söylemine yönelen Pelkey, 4000 dolar harcayıp tahtadan yaptırdığı heykeli dikti. Heykelin kendi Facebook sayfası bile var.

Pelkey, "İşaret bize mi" diye işkillenen komşularına "tam da kasaba yönetim kurulunda oturanlara yönelik" yanıtını veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.