YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs, "Boyalı Kelebeklerle" renklendi

Kıbrıs, "Boyalı Kelebeklerle" renklendi

Milyarlarca Boyalı Kelebek göç nedeni ile bugün Kıbrıs'tan geçiyor...

Yayın Tarihi: 22/03/19 15:12
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs, "Boyalı Kelebeklerle" renklendi
A- A A+
Kıbrıs Postası

National Geographic'e göre Hükümdar Kelebeklerden farklı olarak bu kadar uzun yolculuk yapan tek neslin Boyanmış Kelebekler olduğu gözlemlendi.

Kanal 12 haberlerine göre saatte 25,000 kelebek bugün Kıbrıs'tan geçiyor. Milyarlarca Boyalı Kelebek Balkanlara doğru gerçekleşen yıllık göçlerinde bugün Kıbrıs'tan geçiyor.

Jerusalem Post'a göre, kelebekler dün Kıbrıs'tan önceki son durakları olan İsrail'deydiler. İsrail kanalı Kanal 12 haberlerine göre saatte 25,000 kelebeğin Kıbrıs'tan geçeceğini duyurmuştu. Kıbrıs halkının bugün kelebekleri görme şansı olacak. Özellikle Larnaka bölgesinde yoğun bir şekilde görülebilecek olan sürünün Balkanlara doğru yolculuğunda Kıbrıs'tan sonraki durak Türkiye olacak.

Antik çağlardan beridir gözlemlenen bu göçün sebebi hala tamamen anlaşılamamış olup, Boyalı Kelebeklerin güneş olmadığı zaman yönlerini bulamadıkları gözlemlendi. Kanatlarındaki kimyasal izler üzerinden yapılan araştırmalarda Boyalı Kelebeklerin, Hükümdar Kelebeklerin aksine bu meşakkatli göçü tek bir nesilde yaptıkları görüldü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.