YAŞAM
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıslı Türk gençten örnek davranış...

Kıbrıslı Türk gençten örnek davranış...

İngiltere'nin önemli üniversitelerinden Exeter'de Sosyoloji ve Felsefe üzerine öğrenim gören 20 yaşındaki Kıbrıslı Türk Dilan Ömer, Nepal'de katılacağı bir yardım programı için internet üzerinden yardım topluyor.

Yayın Tarihi: 09/04/19 12:16
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıslı Türk gençten örnek davranış...
A- A A+
Girne Postası

Karşıyaka'da yaşayan Kıbrıslı bir Türk ile İrlandalı bir annenin oğlu olan Dilan Ömer'in de dahil olduğu öğrenci grubu, bu yıl Haziran-Ağustos arasında Nepal'in Changunarayan bölgesinde gerçekleştirilecek olan PRAGATİ programı çerçevesinde 'felaket riski olan kırsal alanlarda sürdürülebilir büyüme' konularında Nepal halkı ve yerel otoritelerle işbirliği yapacak.

Gönüllülük esasında sürdürülen proje kapsamında, bölge halkı ile birlikte 2 ay boyunca yaşayacak olan öğrenciler, burada çeşitli atölyelerde, okur yazarlık, fakirlikle mücadele, kadın hakları ve global iklim değişikliği gibi konularda da çalışmalarda bulunacaklar.

"DÜNYADA İYİ KOŞULLARDA YAŞAYAMAYAN, AÇLIK ÇEKEN MİLYONLARCA İNSAN VAR"

Konuyla ilgili olarak Girne Postası'na konuşan Dilan Ömer, söz konusu programda bir Kıbrıslı Türk olarak yer almaktan son derece mutluluk duyduğunu aktardı.

Ömer "yurt dışında öğrenim gören Kıbrıslı birisi olarak, bu türden bir proje içinde yer almak beni için heyecan vericidir. Dünyada bizim kadar iyi koşullarda yaşayamayan, açlık çeken milyonlarca insan vardır. Gerek yazılı gerekse de sosyal medya üzerinden sürekli gündeme gelen bu haberler benim içimde her zaman bir acı yaratmıştır. Şimdi bu program sayesinde, bu insanların zor olan hayatlarını yerinde görme, onlarla empati yaparak, söz konusu zorlukları giderme çalışmalarında yer alabilmek, doğrusu çok önemli bir tecrübedir" ifadelerini kullandı.

"İnsanoğlunun gündelik hayatında yaşadığı bu zorlukların giderilmesi için en önemli şey işbirliğidir" diyen Dilan Ömer, "bu bağlamda, daha güzel bir dünya kurulması, daha adil bir dünya yaratılması faaliyetlerinde yer alabilmek çok önemlidir. Bu fakirliğin daha fazla sürmemesi için tüm insanlık adına bu çalışmalara katılmak hayati önemdedir" dedi.

Nepal'in, sürekli bir şekilde doğal felaketlerden etkilenen bir ülke olduğunu ifade eden Dilan Ömer, "sürekli yaşanan bu felaketler ve bunun ardındaki yara sarma faaliyetlerinde ortaya çıkan zaafiyetler, sürdürülebilir bir kırsal yaşamı mümkün kılmamaktadır.

"KKTC MAKAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM… GENÇLERİ TEŞVİK EDİN"

Katılacağımız program, bu yönde toplumsal faaliyetleri ve farkındalığı artırmaya yönelik bir programdır" dedi.

Programa katılmak için ön şartlardan birisinin, daha sonra yine aynı programa gönüllülük esasıyla katılımı sağlamak için 800 sterlin bağış toplamak olduğunu belirten Dilan Ömer "toplanacak olan bağış, programın sürdürülebilirliğini sağlamak için kullanılacak. Bu bağlamda, bir Kıbrıslı olarak, böylesi bir programda yer almayı önemli buluyorum. Bu bağlamda, KKTC makamlarına da gençlerimizin bu türden global aktivitelerde yer alabilmesini teşvik etmeleri çağrısında bulunuyorum.

Bir ada toplumu olarak, sesimizi dünyaya ancak global dünyada yer alarak duyurabiliriz. Bu bakımdan https://www.justgiving.com/fundraising/dilanomer internet sitesi üzerinden bağış toplama sürecim devam ediyor" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.