YAŞAM
okuma süresi: 3 dak.

Bayramda beslenme düzenine dikkat!

Bayramda beslenme düzenine dikkat!

Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşlara beslenme konusunda Kıbrıs Postası'na konuşan Uzm. Dyt. Şöhret Ercen, bir ay boyunca oruç tutan kişilerin bayram ve bayram sonrası beslenme öğünlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 03/06/19 16:13
okuma süresi: 3 dak.
Bayramda beslenme düzenine dikkat!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Emel Doğan

Kıbrıs Postası'na bayramda ve yaz aylarındaki beslenme düzenleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Uzm.Dyt. Şöhret Ercen, "Oruç döneminin sonuna geldik. Önümüzdeki günlerin bayram olması nedeni ile bol kalorili öğünler ve tatlılar bizi bekliyor. Havaların ısınmasıyla da birlikte beslenmemize daha fazla özen göstermemiz gerekecek" dedi.

Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşların günde 2 öğün beslenmesinin ardından normal beslenmeye geçeceğimiz bu günlerde porsiyon büyüklüğüne ve sıklığına özen göstermemizin gerektiğine vurgu yapan Ercen, "Oruç döneminin ardından alınacak porsiyonların çok büyük olmaması, bol salata ve sebze türevlerini içermesi, yoğun kırmızı et tüketiminden kaçınılması ve mutlaka haftanın üç günü balık tüketimine yer verilmesi gerekmektedir" sözlerini kullandı.

BAYRAMDA KIRMIZI ET VE TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT

Havaların ısınması ile birlikte kalp krizi ve yüksek tansiyon riski yükselirken sıvı ihtiyacımızın artmakta olduğuna dikkat çeken Ercen, bu nedenle tüketeceğimiz öğünlerin çok yağlı et türevleri ve yağlı yemeklerden oluşmamasına özen göstermemiz gerektiğini söyledi.


TATLI TÜKETİMİ

"Eğer tatlı tüketimi kaçınılmazsa şerbetli tatlılar yerine güllaç, dondurma, kazandibi tavuk göğsü gibi Sütlü tatlıların tercih edilmelidir" ifadelerini kullanan Ercen, " Vitamin, mineral, lif ve su oranı yüksek mevsim meyveleri ise tatlı isteğinin giderilmesinde çok daha sağlıklı seçeneklerdir" dedi.

KALP SAĞLIĞI VE KİLO KONTROLÜ İÇİN MEYVE VE SEBZE TÜKETİMİ

Sıcak yaz aylarında kalp sağlığının korunması ve kilo kontrolünün sağlanması açısından günde 4-5 porsiyon meyve ve sebze tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini aktaran Ercen, "Potasyum, kalsiyum, C vitamini ve lifçe zengin bu gıdalar yüksek tansiyona karşı koruyucu kan lipitlerini dengeleyici sindirim sistemini düzenleyici ve bağışıklık sistemimizi destekleyici etkilere sahiptir" ifadelerini kullandı.


YAZ AYLARINDA SIVI ALIMINA DİKKAT

Yaz aylarında artan sıvı ihtiyacını karşılamak amacıyla günlük sıvı alımının 2-3 litre düzeylerinde olmasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Şöhret Ercen, Aşırı ter kaybı olan kişiler mineral kaybını yerine koymak amacıyla maden suyu da tüketebileceğini, fakat yüksek tansiyon ve böbrek rahatsızlığı olan kişilerin maden suyu tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.