YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıslılar, Mars yolunda!

Kıbrıslılar, Mars yolunda!

NASA'nın 2020 Temmuz ayında Mars gezegenine fırlatılacak olan rokette muhafaza edilecek çipe isim yazdıran Kıbrıslıların 6922'ye ulaştı.

Yayın Tarihi: 23/07/19 13:50
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıslılar, Mars yolunda!
A- A A+
Kıbrıs Postası

NASA tarafından 2020 Temmuz ayında Mars gezegenine fırlatılacak olan rokette muhafaza edilecek çipe isim yazdıran Kıbrıslıların 6922 rakamına ulaştığı açıklandı. İsim yazdıranlara sembolik biniş kartı verilirken, isim yazdıranların arasında kaç Kıbrıslı Türk'ün olduğu ise bilinmiyor.

2021 Şubat ayında Mars gezegenine varacak olan roket ile ilgili isim kayıtlarının 30 Eylül tarihinden sona ereceği açıklanırken, şu ana kadar en çok isim kaydettiren ülkenin ise 2.493 milyon kişi ile Türkiye olduğu açıklandı. Türkiye'yi 1.1 milyon Hintli, 839 bin Amerikalı ve 211 bin Çinlinin takip ettiği öğrenildi. Yunanistan'dan da 17814 kişinin Mars uydusuna kayıt olduğu açıklandı. Dünya genelinde ise söz konusu rakam 8 milyon aşmış durumda.

Geçtiğimiz yıl gönderilen InSight roketinde toplan 2.4 milyon kişi isim kaydı yaptırmıştı. InSight için açılan kayır defterine de toplam 983 Kıbrıslı imza atmıştı.

Hatırlanacağı üzere NASA, 2030'lı yılların ilk yarısında, Mars'a insanlı uzay aracı göndereceğini açıklamış, bununla ilgili çalışmaların başlatıldığını açıklamıştı. Yapılan ön çalışmalar neticesinde geçen yıl InSight, Mars'a gönderilmiş ve gezegen üzerinde çeşitli keşifler yapmaya başlamıştı. NASA, 2030'lu yılların ikinci yarısında Kızıl Gezegen olarak da nitelenen Mars'ta bir koloni kurulmasını planladığını duyurmuştu.

30 Eylül günü sona erecek kayıtların için https://go.nasa.gov/Mars2020Pass adresi kullanılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.