YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

İngiltere'deki "Türk arı" yetkilileri alarma geçirdi

İngiltere'deki "Türk arı" yetkilileri alarma geçirdi

Türkiye'deki tatillerinden dönen İngiliz bir ailenin valizinde Bristol'e 'taşınan' "Türk arı" paniğe yol açtı. Söz konusu arının İngiltere'deki arı türleri için tehlikeli olduğu düşünüldüğü için öldürülmesi planlanıyor...

Yayın Tarihi: 30/07/19 16:14
okuma süresi: 1 dak.
İngiltere'deki "Türk arı" yetkilileri alarma geçirdi
A- A A+
İngiltere, İngiliz bir ailenin Türkiye'de tatil yaptıktan sonra farkında olmadan yanlarında götürdüğü arıyı konuşuyor. Uçakla Bristol'e taşınan "Türk arısı"nın bölgedeki arı türlerine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle yakalanıp öldürülmesi planlanıyor.

İngiliz turistlerin valizine girerek İngiltere'ye taşınan arının, Türkiye ve İran'da yaşayan "Osmia Avosetta" türüne ait olduğu belirtiliyor. Arının İngiltere'deki arı türlerini yok edebilecek bir virüs taşıyıcısı olabileceği enidişesi hakim.

Olay Dalaman'dan uçakla dönen ailenin havlularının içinde canlı bir arı bulmasıyla başlamıştı.

Arıyı doğaya salan ailenin yetkililere haber vermesiyle ülkedeki arıcılar alarma geçmiş durumda.

Arının tespit ve imha edilmesi planlanıyor. Dünyadaki artan arı ölümleri sebebiyle İngiliz halkından arılarla ilgili sıra dışı durumları ihbar etmeleri isteniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.