GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Selim Sayarı'dan "kardeşlik" uyarısı

Selim Sayarı'dan “kardeşlik” uyarısı

Uzun yıllardır Kıbrıs'ta yaşayan, KKTC'deki sosyal ve siyasi yapıyı iyi bilen, deneyimli gazeteci NTV Kıbrıs Temsilcisi Selim Sayarı, son günlerde toplum içindeki tartışmalara dikkat çekici bir yorum getirdi.

Yayın Tarihi: 09/02/18 14:24
okuma süresi: 2 dak.
Selim Sayarı'dan “kardeşlik” uyarısı
A- A A+
Sayarı hem Rum hem de KKTC'deki bazı siyasilerin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

İşte Selim Sayarı'nın ifadeleri:

"Rumların Kuzey'de ibadetine insan hakları ve özgürlükler çerçevesinde bakmak doğrudur, yapılması gereken de budur. Ancak Ada'da yaşayan, vergi ödeyen, yasal yollardan vatandaş olmuş, yasal mal-mülk sahibi Türkiye kökenli KKTC yurttaşları da aynı haklara sahip olmalıdır. KKTC yurttaşlarını "yerleşikler" diye çağdışı bir yaklaşımla ikiye ayıran, adada dolaşım özgürlüğünü ırka göre şekillendiren korkunç zihniyetle "mütekabiliyet" esasında mücadele edilmelidir. Rumlar Kuzey'de ibadet ederken, KKTC yurttaşları da Güney'e geçerek Cuma namazını Ömeriye Camii'nde özgürce kılabilmelidir. Bu adil denge kurulana kadar, "75 göçmeni", "Kök Kıbrıslı" gibi tabirler ve varyasyonları kendiliğinden türeyecek, adada yaşayan halklar arasında barışı ve kardeşliği tesis etmek mümkün olamayacaktır. Bugüne kadar hiçbir cumhurbaşkanı ve iktidar üyesi, bu ilkel ayrımcılığın sona erdirilmesi konusunda hiçbir şey yapmamıştır, konu her zaman "çözüm" üzerinden sürüncemede bırakılmıştır. İnsan ömrü 400 yıl değildir, artık bir şeyler yapma zamanıdır".

Sayarı, "Yaşadığın coğrafyada dört koldan tüm insani değerlerin bir kenara bırakıldığı "kasti tutarsızlığa" maruz kalırsan, hele bunun sırf mastürbatif maksatlar için yapıldığı da aşikarsa ve sana bunu içselleştirmek dışında hiçbir seçenek sunulmamışsa, beraberinde gelen her türlü insani tepkiye şaşırmamak gerekir. Esas bu ortama seyirci kalarak ellerini oğuşturanların, kabak tadı veren köhnemiş ezber dışında yeni fikirler üretme ihtiyacı dahi hissetmeyenlerin sosyo psikolojik durumu incelenmelidir zira onlar da korkunç bir "istikrarlı tutarsızlık" içindedirler." ifadelerini de kullandı.

Levent Kutay'la #gözdenkaçmadı
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.