GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Nami müzakerecilikten neden ayrıldı?

Nami müzakerecilikten neden ayrıldı?

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami gözden kaçmayacak açıklamalar yaptı…

Yayın Tarihi: 15/03/18 14:20
okuma süresi: 2 dak.
Nami müzakerecilikten neden ayrıldı?
A- A A+

Özdil Nami, BRT'de Levent Kutay'ın sorularına samimi yanıtlar verdi.

"Müzakerecilikten ayrılmanız federal çözüm umudu kalmadı diye yorumlanabilir mi?" sorusuna Nami, gerek Annan Planı, gerekse de Crans Montana süreçlerinde, Türk Tarafı'nın tüm iyi niyetli girişimlerine rağmen, karşılık görmediklerini söyledi; Rum tarafındaki mevcut anlayışla kapsamlı çözümün zor olduğu mesajı verdi.

Müzakere sürecinin takvim ve sonuç odaklı olması gerektiğini vurgulayan Nami, "Müzakere süreci eskisi gibi kurgulanamaz' dedi.

Özdil Nami, birçok konuda olduğu gibi hidrokarbon konusunda da işbirliği yapılabileceğini kaydetti; Rum Mevkidaşı Lakkotrpis'e BM çatısı altında veya herhangi bir ortamda görüşme çağrısı yaptı.

Türkiye'den kablo ile elektrik getirilmesi ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Nami, bu konuya prensip olarak çok olumlu baktığını söyledi.

Özdil Nami " Bilançonun diğer tarafında ise maliyetler var. Bu nasıl karşılanacak, bunun ne kadarını tüketiciye yansıtmamız gerekecek, ne kadarı hibe yoluyla olacak bunları bilmemiz lazım' diye konuştu.

Bu açıklamalar #gözdenkaçmadı

Levent Kutay'la #gözdenkaçmadı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.