GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Basında dikkat çeken işbirliği

Basında dikkat çeken işbirliği

Kanayan yara emek ve haber hırsızlığına karşı kararlar #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 04/04/18 15:07
okuma süresi: 2 dak.
Basında dikkat çeken işbirliği
A- A A+
Medyanın önde gelen internet haber sitelerinin direktörlerinin girişimi ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği altında Kurumsal Medya ve İnternet Gazeteciliği Komitesi kuruldu

Komitenin ilk toplantısında, bir dizi radikal tedbir üretildi...

Kararlar #gözdenkaçmadı

Komite, emek ve haber hırsızlığı üzerinde durdu ve uyarıcı nitelik de içeren kararlarını paylaştı.

"İnternet medyası" adı altında kurumsal yatırım, üretim ve istihdam yaratmayan onlarca yeni adres türediğine işaret eden komite, " Çalıntı haberlerle kirlilik yaratanları onaylamamız mümkün değildir"vurgusu yaptı.

Açıklama özetle şöyle:

*Gazetecilerin günler ya da saatlerce süren araştırma ve uğraşlar sonrası hazırladıkları haberlerin, yayınlandıktan dakikalar sonra bir başka internet sitesinde noktası virgülü hatta tashih hatalarına varıncaya kadar kopyalanıp yayınlanmasını tarif edecek tek kelimenin "HIRSIZLIK" olduğu kanaatindeyiz.

* Gazeteciliği bir meslek olarak icra eden, başka medya kuruluşlarından haber kopyalamadan içerik üreten her kuruluşu bu mutabakata dahil olmaya davet ediyoruz.

Levent Kutay'la #gözenkaçmadı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.