GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

NTV'den dikkat çeken "Kıbrıs" haberi

NTV'den dikkat çeken “Kıbrıs” haberi

<p align="LEFT">Akıncı'nın önerisinin Türkiye yansıması #gözdenkaçmadı</p>

Yayın Tarihi: 03/05/18 15:13
okuma süresi: 2 dak.
NTV'den dikkat çeken “Kıbrıs” haberi
A- A A+
Türkiye'nin en büyük medya kuruşlarından NTV, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Rum Lidere yaptığı "Guterres Belgesi'ni görüşelim" çağrısına hem TV'de hem de web'de geniş yer verdi...

NTV Kıbrıs Temsilcisi Selim Sayarı kaynaklı haberde, dikkat çekici detaylar #gözdenkaçmadı.

"Akıncı, Türkiye'nin Garantörlüğüne son veren belgenini kabulünü istedi" başlığıyla aktarılan haberde şu ifadeler yer aldı:

Akıncı Anastasiadis'e 11 ay önce İsviçre'de başarısız olan müzakerelerde masaya gelen Guterres belgesini bir paket olarak kabul etmesini ve müzakerelerin bunun üzerinden başlamasını teklif etti.

Başarısız olan Guteress belgesi, 5 başlıktan oluşuyordu ancak en önemli başlığı Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin ortadan kaldırılmasını, Türk askerinin anlaşmanın ilk gününden itibaren geri çekilmesini, adada 650 Türk askeri kalmasını ve Türkiye yerine çokuluslu bir gücün konuşlandırılmasını öngörüyordu.

Akıncı 11 ay önce başarısız olan bir belgeyi ısıtıp yeniden masaya getirirken, ne parlamenter sistemle yönetilen KKTC'deki meclise ne de garantör Türkiye'ye bilgi verdi. Akıncı'nın tamamen kendi başına planladığı çıkışı adada hem şaşkınlık yarattı hem de sert tepkilere neden oldu.

NTV'nin haberi #gözdenkaçmadı

Levent Kutay'la #gözdenkaçmadı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.