GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 3 dak.

Acil serviste "Yılan" görüldü

Acil serviste "Yılan” görüldü

<p align="LEFT">Başhekim Bülent Dizdarlı'nın yazısı #gözdenkaçmadı</p> <p align="LEFT"> </p>

Yayın Tarihi: 19/05/18 17:22
okuma süresi: 3 dak.
Acil serviste "Yılan” görüldü
A- A A+

Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, sosyal medya hesabından "HEP GERİLMEK OLMAZ . BİRAZ DA KENDİ HÂLİMİZE GÜLELİM" başıklı bir yazı paylaştı.

Dizdarlı, acil serviste yaşanan yılan olayını esprili bir şekilde anlattı.

İşte o yazı:

"Acil serviste yaşanan gerçek bir olayı anlatayım
Perşembe günü öğleden sonra bir askerimiz arkadaşlarıyla birlikte acil servise geliyor. "Beni yılan ısırdı" ifadesi üzerine hemen bakıma alınıyor. Acil hekimi olan Dr. Ziba Hanım hastayı hemen sorgulamaya başlıyor. Olayın ne saat olduğunu öğrendikten sonra yılanı tarif etmesini istiyor. Bizim asker "Tarife gerek yok yanımda getirdim" deyince herkes şaşırıyor. Ama asker tereddüt etmeden yanında getirdiği naylon çantanın içinden damacanayı çıkarıp, onun içinde canlı olarak bulunan yılanı gösteriyor. Doktor ve hemşireler önce haklı bir paniğe kapılıyor. Plastik damacanın bir şekilde kırılması çatlaması veya kapağının açılması ile zehirli yılanın acil serviste yaratacağı infiali düşünerek tedirgin oluyorlar. Usulce damacana da ki yılanı emniyetli bir yere kaldırıp hasta ile ilgilenmeye çalışıyorlar. Doktor talimatı ile anti yılan serum takmaya çalışan hemşirelere bu kez hasta direniyor. "Oruçluyum ben. İftar saatine kadar bekleyin. Sonra tedavime başlarsınız " diyor. Hemşireler "olmaz öyle şey " diyecek oluyorlar ama laf geçiremeyince Dr. Ziba tekrar devreye giriyor. "Tamam kardeşim bak bu kadar insanın önünde bu konudaki günahı ben üstüme alıyorum senin günahın yok" deyince bir de hastaya tedavisi hemen başlanmazsa ölebileceği bir daha usulünce anlatılınca tedaviyi kabul ediyor ve hasta kurtarılıyor.
Bu arada yılan ne oldu diye merak ediyorsanız hemen söyleyeyim . Acil servis ekibi "Doğal Hayatı Koruma Derneği" ni arıyor. Oradaki yetkililer sorumluluk sahibi bir şekilde gelip onu alıyor ve götürüp yaşayabileceği bir ortama bırakıyor. Kısacası bu elim hadiseden hiçbir canlı zarar görmeden sıyrılıyoruz."

Levent Kutay'la #gözdenkaçmadı



#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.