GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

"Akıncı'nın önerdiğini kabul etmem sözkonusu değil"

“Akıncı'nın önerdiğini kabul etmem sözkonusu değil”

Anastasiadis'ten önemli açıklamalar #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 29/05/18 12:56
okuma süresi: 2 dak.
“Akıncı'nın önerdiğini kabul etmem sözkonusu değil”
A- A A+
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Guterres Çerçevesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

AKEL'in eleştirilerine değinen Rum lider şöyle dedi:
"AKEL, Sayın Akıncı'nın önerdiği belgeyi, stratejik anlaşma olarak imzalamayı kabul eder mi? Onlar kabul ederlerse, kesin dille söylüyorum; böyle bir şeyi kabul etmem söz konusu değil. Çünkü artık Kıbrıs Helenizmi'nin katı görüşleri yoğun endişeleri olan bir şeyi, yani güvenlik konularını müzakere etme olanağım olmayacak."

Anastasiadis, müzakerelerde, "Kıbrıs Türk tarafının revize söylemleri" aracılığıyla kendilerini, "nüfusu daha küçük olan toplumun imtiyazlı toplum haline geleceği ve nüfusu fazla toplumu kontrol edeceği bir rejime doğru sürükleme eğilimi" geliştiğini iddia etti.

Rum lider, "Özde 'çoğunluk yönetir azınlık garanti edilir'i, çoğunluk yönetir'e dönüştürecektik" dedi.

Geçmişte, çıkmazın uzaması olasılığı karşısında başka şeyler düşünmeleri gerektiğini söylediği hatırlatılan Anastasiadis "her olanağı sonuna kadar kullanmamız gerek. Bu nedenle Crans Montana'da kaldığımız yerden müzakereye devam etmeye hazırım diyorum. Yeniden BM konferansına gitmemiz için iyi bir ön hazırlık yapılmalı" dedi.

Başka bir soruya karşılık, nihayetinde nereye gidildiğinin ortaya çıkması için diyaloğa devam edilmesinde ısrarlı olduğunu söyleyen Anastasiadis "Bekleyip, Türk seçimlerinden sonra Türkiye'nin tavrının ne olacağını görelim" dedi.

Bir B planı için uygun zaman sorulduğunda ise "Hayır. Şu anda herhangi bir B veya C planı tartışması söz konusu değil. şu anda tek bir plan var" cevabını verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.