GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Rum yaşlı kadına iadeye Rum tepkisi

Rum yaşlı kadına iadeye Rum tepkisi

<p>Güney Kıbrıs'tan gelen açıklamalar dikkat çekti</p> <p> </p>

Yayın Tarihi: 05/06/18 15:37
okuma süresi: 2 dak.
Rum yaşlı kadına iadeye Rum tepkisi
A- A A+
Sözde "Maraş Belediyesi'nin Başkanı Aleksis Galanos, bir Kıbrıslı Rum göçmenin, Taşınmaz Mal Komisyonu tarafından Kozanköy'deki taşınmazının kendisine iade edilmesinin ardından buraya yerleşme çalışmalarına başlamasından ötürü duyduğu endişeyi dile getirdi.
Galanos "eğer her göçmen, kendisine bir parça toprak verildi diye her türlü koşul altında gider ve yasadışı bir devletin vatandaşı olmayı kabul ederse, o zaman bu, devleti lağvettiğimiz, Türk işgalini tanıdığımız ve Kıbrıs sorunun artık var olmadığı anlamına gelir" iddiasında bulundu.
Rum hükümetinin, Rum göçmenlerin eski taşınmazlarını kullanım kaybı için bir şeyler yapması gerektiğini, ancak her göçmenin kişisel bazda devletin yerine geçerek ve bütünün aleyhine faaliyet göstererek "Kıbrıs Cumhuriyeti"ni geçersiz kılamayacağını savunan Galanos, "kişisel haklar bütünün haklarının önüne geçmemeli" dedi. Galanos ayrıca, Rum Yönetiminin taşınmazlarını kaybeden insanlar için gerekeni yapmadığını da söyledi.
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu da, "işgal rejimiyle kişisel alış verişlerin mülkiyet sorununa veya Kıbrıs sorununa çözüm olamayacağını" öne sürerek, Kıbrıs sorununa müzakereler yoluyla bütünlüklü bir çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.
Levent Kutay'la #gözdenkaçmadı
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.