GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ'den öğrencilere bilet yardımı

DAÜ'den öğrencilere bilet yardımı

DAÜ'nün ekonomik önlem paketinin detayları açıklandı...

Yayın Tarihi: 14/08/18 21:45
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ'den öğrencilere bilet yardımı
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Necdet Osam, öğrenci akışının döviz krizinden olumsuz etkilenmesi için aldıkları önlemlerin detaylarını akşam saatlerinde paylaştı

Önlemler içerinde dikkat çeken açılımlar var...

İşte o açıklama:

"Saygıdeğer Velilerimiz,Kıymetli Öğrencilerimiz,

Ülkemiz para piyasalarında dalgalanmadan dolayı ciddi bir tedirginlik yaşamaktadır. Bir devlet kurumu olan Doğu Akdeniz Üniversitesi de bu ortamda öğrencilerine kendi imkanları kapsamında yardımcı olmak için bir dizi önlemleri yaşama geçirme kararı almıştır. Üniversitemizde yıllardır Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen öğrencilerin eğitim harçları Türk Lirası olarak belirlenmekte ve yıllık artışlar da hayat pahalılığı oranının üzerine çıkmamaktadır. Bunun yanında üniversitemiz içerisinde faaliyet gösteren kantin ve kafeteryalar belirlenen fiyat listesine ve kalite standartlarına göre satış yapabilmektedir. Bunlara ilaveten içinde bulunduğumuz ekonomik belirsizlik ortamında aşağıda bulunan önlemler de 2018-2019 akademik yılından itibaren uygulanacaktır.

-Tüm öğrencilerimize DAÜ yurtlarında %10 indirimli konaklama imkanı.
-Yap İşlet Devret sisteminde olan yurtlarda kur sabitleme, indirim, ve ödeme kolaylıkları.
-Üniversitemiz kafeteryasında üç öğün yemek paketine üniversitemizin %25 katkıda bulunarak öğrencilere uygun ücretli ve kaliteli yemek imkanı sunulması.
-Türkiye – KKTC arasında kayıt döneminde (17-21 Eylül) uçuş yapan/ gemiyle gelen öğrencilerin bilet ücretlerine uçuşunu/ deniz yolculuğunu belgelemesi durumunda %20 oranında katkı yapılması.

Kıymetli Velilerimiz, sizin çocuklarınız bizim evlatlarımızdır ve onların eğitimleri bizlerin geleceğinin güvencesi olduğunun bilincinde olan Doğu Akdeniz Üniversitesi, kıymetli
öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması ve başarı ile ülkemize nitelikli hizmetler veren kişiler olmaları hedefi ile mümkün olan desteği vermeye her zaman hazırdır.

Bu duygularla kaygılanmamanızı diler, bu sıkıntılı günleri karşılıklı yardımlaşma ile atlatacağımıza olan inancımı bilgilerinize sunarım.

Sevgi ve saygılarımla,
Prof. Dr. Necdet Osam
Rektör"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.