GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis aktif politikadan ayrılacağını ilan etti...

Anastasiadis aktif politikadan ayrılacağını ilan etti...

Rum Başkanın konuşmasında ilginç detay #gözdenkaçmadı

Yayın Tarihi: 28/08/19 14:49
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis aktif politikadan ayrılacağını ilan etti...
A- A A+
Nikos Anastasiadis, görev süresinin dolmasına yaklaşık üç buçuk yıl kala, bunun Başkanlık makamında bulunduğu son dönemi olduğu mesajını vermek istedi.

Bunun ikinci ve son görev süresi olacağını iddia ettiği bu tezi Başkanlık Seçimi kampanyası sırasında 2018'de ortaya koymuştu.

Dün (27 Ağustos 2019 Salı) Dünya Dış Rumlar Kongresi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada tekrar etti.

Anastasiadis şunları söyledi:

"Sizi temin etmek isterim ki (siyasetten) ayrılma sürecinde bulunan bir siyasetçinin çabası, vatanının daha da çok tehlike altında olduğunu görmek değil, gelecek nesillerin güvence altında olduğunu, ayrıldığı zaman ardında barış içerisinde birlikte yaşamanın garanti edileceği güvenli bir ülke bıraktığını görmektir. Dolayısıyla diyaloğu reddetmek, daha çok da, her yıl Kıbrıs Rum tarafı aleyhine kaydedilen emrivakileri ortadan kaldırmak için harcanması gereken çabayı reddetmeme sebep yok. Bunu çok iyi biliyorum. Ama aynı zamanda garanti edeceği tek şey Kıbrıs Helenizm'ini güvensizliği olacak bir çözümü ileri götürmeyi kabul etmem söz konusu değildir. Bu nedenle birliğe ihtiyaç var, bunun için de bize sadece siyasi açıdan hizmet edebilecek ama ulusal faydamıza olmayacak çeşitli bahaneleri artık bir kenara bırakmamız gerek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.