İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Nurel İnşaat – Kaymakam Mustafa Erişmen A.Ş

Nurel İnşaat – Kaymakam Mustafa Erişmen A.Ş

Girne Çevre Yolu'nda iş araçlarının ana yola, bariyerler kesilerek, izinsiz açılan ara yoldan giriş çıkış yapması tehlike yaratmaya devam ediyor. Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen'in Nurel İnşaat firmasının yasa dışı uygulamasına sessiz kaldığı ve Girne Çevre Yolu'nda yaratılan tehlikeli duruma göz yumduğu ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 07/04/17 11:10
okuma süresi: 5 dak.
Nurel İnşaat – Kaymakam Mustafa Erişmen A.Ş
A- A A+
Kıbrıs Postası

Gelişigüzel bir şekilde kesilen bariyerler bir kaza anında büyük bir felakete yol açma tehlikesi yaratırken, uzmanlar yol açılması amacıyla kesilen bariyerlerin mutlaka yere kadar söndürülmesi gerektiğini vurguladılar.

Karayolları Dairesi'nin tepkiler sonrası müdahale ederek kapattığı yolun, inşaat firması tarafından yeniden açıldığı ve bölgede çalışmaların sürdüğü ortaya çıktı.

Girne Belediyesi yetkilileri "bariyerler böyle gelişi güzel kesilerek ana yola çıkış verilemez" diyerek bir an önce bu bariyerlerin eski haline getirilmemesi halinde söz konusu inşaata yönelik her türlü yaptırımı uygulayacaklarını açıkladı.

Girne Çevre Yolu'nda Nurel İnşaat şirketinin sorumsuzluğu büyük bir felakete davetiye çıkarıyor. Girne Çevre Yolu'nun Karmi çemberi ile GAÜ çemberi arasında anayolun altında başlayan inşaat alanına giriş yapılabilmesi amacıyla demir bariyerleri keserek kendisine yol açan inşaat firmasının bu tutumu büyük tepkiye neden oldu.

Gelişigüzel bir şekilde kesilen bariyerler bir kaza anında büyük bir felakete yol açma tehlikesi yaratırken, uzmanlar yol açılması amacıyla kesilen bariyerlerin mutlaka yere kadar söndürülmesi gerektiğini aksi taktirde büyük tehlike yaratıldığı konusunda uyarıda bulundular.

"BÜYÜK TEHLİKE YARATILDI"

Bariyerlerin kesilmesiyle söz konusu araziye yüklü kamyonların giriş ve çıkış yaptığını dile getiren vatandaşlar, resmi yol olmayan bir yerden anayola giriş ve çıkış yapılmasının üstelik bu yolu kamyonların kullanmasının tehlike yarattığını dile getirerek yetkililerin buna nasıl izin verdiği konusunda şaşkınlıklarını gizleyemediler.

"BU HATALI İZNİ KARAYOLLARI DAİRESİ VERDİ"

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Girne Belediyesi yetkilileri ise olayın içyüzünü aydınlatarak söz konusu meselenin Karayolları Dairesi'nin sorumsuzluğu olduğunu dile getirdiler. Çevre Yolu'ndaki bariyerlerin geçtiğimiz hafta söz konusu inşaat şirketi tarafından kesildiğini ve vatandaşların şikayetleri üzerine Girne Belediyesi'nin olaya müdahale ederek inşaat şirketinin bölgedeki faaliyetlerinin durdurulduğunu açıklayan yetkililer, "Biz inşaat şirketinin oradaki faaliyetlerini durdurduktan sonra inşaat firması yetkilileri bize Karayolları Dairesi'nden izinli olduklarını açıkladılar ve faaliyetlerini sürdürdüler. Yol açılması, yol izni verilmesi Karayolları Dairesi'nin yetkisinde olan bir konudur. Fakat söz konusu insan güvenliği olduğu için Girne Belediyesi olarak bu konuya müdahale etmemiz kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

"BARİYERLER BÖYLE GELİŞİ GÜZEL KESİLEREK ANA YOLA ÇIKIŞ VERİLEMEZ"

Karayolları Dairesi yetkililerinden konuyla ilgili olarak Girne Belediyesi'ne bilgi verildiğini belirten belediye yetkilileri, "Karayolları Dairesi söz konusu inşaat alanına başka bir giriş yolu bulunmadığı için bariyerlerin kesilerek geçici olarak yol açılması için izin verdiğini açıkladı fakat böyle bir izin verilirken kimse bize sormadı ve bu izin geçici olmaktan çıktı ve bariyerler böyle gelişi güzel kesilerek ana yola çıkış verilemez" diyerek bir an önce bu bariyerlerin eski haline getirilmemesi halinde söz konusu inşaata yönelik her türlü yaptırımı uygulayacaklarını açıkladı.

GİRNE KAYMAKAMI GÖZ YUMUYOR!

Karayolları Dairesi'nin tepkiler sonrası müdahale ederek kapattığı yolun, inşaat firması tarafından yeniden açıldığı ve bölgede çalışmaların sürdüğü ortaya çıktı. Yolun bir şeridinin izinsiz olarak kapatıldığı ve trafik akışının tek şeride düşürüldüğü Girne Çevre Yolu'nda iş araçlarının ana yola, bariyerler kesilerek izinsiz açılan ara yoldan giriş çıkış yapması tehlike yaratmaya devam ediyor. Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen'in Nurel İnşaat firmasının yasa dışı uygulamasına sessiz kaldığı ve Girne Çevre Yolu'nda yaratılan tehlikeli duruma göz yumduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Nurel İnşaat firmasının bölgedeki zeytin ağaçlarını da gelişigüzel şekilde söktüğü de gözlemlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.