İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Kadın katilleri yargıç karşısına çıktı

Kadın katilleri yargıç karşısına çıktı

Gazimağusa'da 18 Nisan Salı günü sokak ortasında yaşanan korkunç kadın cinayetinin ardından geçtiğimiz gün de Haspolat bölgesinde yaşanan vahşice işlenmiş kadın cinayetinin zanlıları dün ayrı ayrı yargıç karşısına çıktı.

Yayın Tarihi: 22/04/17 09:28
okuma süresi: 6 dak.
Kadın katilleri yargıç karşısına çıktı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Gazimağusa'da 18 Nisan Salı günü sokak ortasında yaşanan korkunç kadın cinayetinin ardından geçtiğimiz gün de Haspolat bölgesinde yaşanan vahşice işlenmiş kadın cinayetinin zanlıları dün ayrı ayrı yargıç karşısına çıktı.

Burcu Okumuş'u tasarrufundaki bıçağı vücudunun muhtelif yerlerine saplamak suretiyle vahşice öldüren Özgür Okumuş, Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde dün yargıç karşısına çıkarken yine kıskançlık nedeniyle, Haspolat'ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsü içerisinde geçtiğimiz gün imam nikahlı eşi Gamze Pehlivan'ı tasarrufundaki bıçağı muhtelif yerlerine saplamak suretiyle ağır yaralayan ardından Pehlivan'ın üzerine benzin döküp yakarak canice katleden Suat Aşır'da Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıktı.

Her iki cinayet zanlısı hakkında da mahkeme tarafından 3 gün tahkikat amaçlı polis nezaretinde tutukluluklarının devam etmesi kararı verildi.

KENDİSİNİ ALDATTIĞI GEREKÇESİYLE ÖLDÜRMÜŞ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsü içerisinde vahşice işlenen cinayetin zanlısı Suat Aşır, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen duruşmada olay ile ilgili olguları aktaran meselenin tahkikat memuru Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube'de görevli Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, 20 Nisan 2017 tarihinde saat 13.55 sıralarında Haspolat'ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsü içerisinde zanlı Suat Aşır'ın üniversite kampüsüne hediyelik eşya satmak amacıyla giden imam nikahlı eşi Gamze Pehlivan'ı kendisini aldattığı iddiasıyla tasarrufundaki bıçak ile bir çok kez muhtelif yerlerinden bıçakladığını ardından üzerine benzin dökmek suretiyle yakarak ağır yaralanmasına neden olduğunu ifade etti. Zanlının tasarrufundaki bıçak ile koşarak olay yerinden kaçtığını belirten tahkikat memuru Durmuş Aydın, olay yeri yakınlarında Gazimağusa Lefkoşa Anayolu üzerinde park halinde bulunan bir şirkete ait JP 923 plakalı aracın sürücüsü F.U'yu tasarrufundaki bıçak ile tehdit ederek araca binen ve söz konusu araç ile Lefkoşa'ya gelen zanlı Suat Aşır'ın Lefkoşa Şht. Mustafa Ruso Caddesi üzerinde araçtan indiğini ve araçtan indiği yerde tasarrufundaki bıçağı atarak bölgede saklandığını ardından zanlının Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin geniş çaplı araştırması sonucunda 2 saat içerisinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındığını belirtti.

AŞIR SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Maktule Gamze Pehlivan'ın ambulans ile kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Durmuş Aydın, zanlı Suat Aşır'ın gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiğini açıkladı. Maktule Gamze Pehlivan'a otopsi yapıldığını söyleyen Durmuş Aydın, maktulesin vücudunda kesici ve delici aletle açılmış birçok öldürücü nitelikte yara, omuz ve sırt bölgesindeyse ikinci derecede yanık tespit edildiğini kaydetti.

TAHKİKAT YENİ BAŞLADI

Aydın, zanlı Suat Aşır'ın taammüden adam öldürme, kanunsuz bıçak taşıma, adam kaçırma ve şiddet tehdidi gibi ciddi suçlardan methalder olduğunu belirtti. Meselenin tahkikatı yeni başlamış ciddi bir mesele olduğunu vurgulayan Durmuş Aydın, alınması gereken tanık ifadeleri, bulunması gereken emareler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğuna dikkat çekerek zanlı hakkında 3 gün tutukluluk talep etti.

AŞIR: "BENİ S.Ş AZMETTİRDİ"

Mahkemede çok pişman olduğunu söyleyen zanlı Suat Aşır'ın soğuk kanlı tavırları dikkat çekerken, zanlı Aşır, cinayetle ilgili önemli bir iddia da bulundu. Yargıç Tacan Reynar'dan söz alan Aşır, "bu cinayeti azmettiren Gamze'nin arkadaşı S.Ş'dir. 10 gündür bana "karın seni aldatıyor", "sen adam değil misin", "bu işi çözmeyecek misin" diyerek benim kanıma girdi" şeklinde bir iddia da bulundu. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Tacan Reynar, zanlı ile ilgili tahkikatın yeni başlamış olması nedeniyle zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

HAMİLELİK İDDİALARI GERÇEK DIŞI

Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre, Pehlivan'ın otopsisi, dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Otopside, bazı medya kuruluşlarının ileri sürdüğü hamileliğin gerçek olmadığı da belirlendi.

ÖZGÜR OKUMUŞ'TA 3 GÜN TUTUKLU KALACAK

Gazimağusa'da 18 Nisan tarihinde eşi Burcu Okumuş'u sokak ortasında bıçaklayarak öldürülen cinayet zanlısı Özgür Okumuş'da dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıktı. Kıskançlık nedeniyle tartıştığı eşi Gamze Okumuş'u tasarrufundaki bıçağı vücudunun muhtelif yerlerine saplamak suretiyle vahşice öldüren Özgür Okumuş, eşinin ardından kendi kendine tasarrufundaki bıçağı saplamak suretiyle yaralanması nedeniyle Gazimağusa Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından mahkemeye dün çıkarılabildi. Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla zanlı Özgür Okumuş'un taammüden adam öldürme ve kanunsuz bıçak taşıma gibi ciddi suçlarla yargılandığına ve tahkikatın yeni başladığına dikkat çekerek zanlı Özgür Okumuş'un 3 gün tutuklu kalmasını emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.