İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akansoy'dan Denktaş'a sert eleştiri: "Bu maç bitmedi"

Akansoy'dan Denktaş'a sert eleştiri: "Bu maç bitmedi"

Serdar Denktaş'ın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklamalarını kendi çıkarları doğrultusunda yansıttığını iddia eden Asım Akansoy, herkesin sorumluluğunu bilerek hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 18/05/17 13:07
okuma süresi: 2 dak.
Akansoy'dan Denktaş'a sert eleştiri: "Bu maç bitmedi"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

CTP Milletvekili Asım Akansoy, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi. Denktaş'ın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklamalarını kendi çıkarları doğrultusunda yansıttığını iddia eden Akansoy, herkesin sorumluluğunu bilerek hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Asım Akansoy'un açıklaması şu şekilde:

"Hiç şaşırmadım! Statükocuların, Sn. Cumhurbaşkanının açıklamalarına dayanarak kendilerini aklama girişimlerine...

Biz biriz, bizde sorun yok. Kırk yıldır da hata yapmadık... Ne güzel bir akıl.

Her şeyi bir yana bırakın Kıbrıslı Rumlar'ın, Kıbrıs Cumhuriyeti olarak AB'ye girişine seyirci kalan yine statükocu yaklaşımla onay veren geriye çekilen kim oldu?

Bu ülkede yarım yüzyıldır halka çaresizlik aşılayarak statükoyu meşru kılmaya çalışanlar yine canlandı.

Siyasi eşitliğimizi Kıbrıslı Rumlar'ın kabul etmediği tam bir safsatadır. Siyasi eşitlik bir BM parametresidir ve orada çok net bir şekilde tanımlanmıştır. Eroğlu-Anastasiadis ortak metni de ortada. Bari ona baksınlar.

Yalanla, yanlışla konuşuyor efendiler...

Barış iki evetle olur. İki evet için de her iki toplumu gözeteceksiniz.

Korkutarak, güç gösterisi yaparak, bağırıp çağırarak, vatandaşlık lafazanlığı yaparak, kırıp dökerek ortamı zehirleyen her iki taraftaki milliyetçiler birlikte kutlama mı yapacaklar şimdi!

Evet izolasyoncu, ilhakçı, gelen Türk giden Türkçü, kimliksiz toplum yaratma heveslisi "Denktaş rejimi" bugün "henüz" devam ediyor. Ama bu çıkar, rant uğruna bir toplumu yok etmeye yeminli kesimlerin değişmeyen hevesi de yıkılacak.

Bu maç bitmedi.

Herkes sorumluluğunu bilerek hareket etmeye devam etmelidir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.