İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çakıcı'dan Gezici anketine sert eleştiri!

Çakıcı'dan Gezici anketine sert eleştiri!

Murat Gezici'nin direktörlüğünü yaptığı Gezici Araştırma şirketinin 18-19-20 Kasım 2017 tarihinde 4267 kişi ile yüz yüze yaptığını iddia ettiği, anket çalışmasına Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'dan çok sert açıklama geldi.

Yayın Tarihi: 05/12/17 17:08
okuma süresi: 4 dak.
Çakıcı'dan Gezici anketine sert eleştiri!
A- A A+
Murat Gezici'nin direktörlüğünü yaptığı Gezici Araştırma şirketinin 18-19-20 Kasım 2017 tarihinde 4267 kişi ile yüz yüze yaptığını iddia ettiği, anket çalışmasına Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'dan çok sert açıklama geldi.

Gezici Araştırma Şirketi'nin yayınlamış olduğu anketle, Kıbrıs Türk Halkı üzerinde Algı Operasyonları yapılmaya çalışıldığını ifade eden Çakıcı, bu anketlerinin finansörlerinin bazı milletvekili adayı olan zengin işadamlarının ve bazı kurumların olduğunu bildiklerini fakat bu finansörlerinin içinde üst düzey resmi bir kurumun olduğunu görmekten dolayı da üzüntü içinde olduğunu kaydetti.

Çakıcı, " Ülkemizde onlarca Üniversite ve sayısız araştırma şirketi var. Bunlar dururken dış kaynaklı bir şirketin Kıbrıs'a gelerek anketler yapması ve Kıbrıs Türk siyasetini dizayn etmeye çalışması son derece düşündürücüdür. Bu Kıbrıs Türk Siyasetine bir müdahaledir. "dedi. Sahte anketlerle halkın algısı ve aklı ile dalga geçildiğini söyleyen Çakıcı, "Bu operasyon hem iç hem de dış odaklıdır. Gezici araştırma şirketi her seçim döneminde ortaya çıkıyor ve bu algı operasyonlarını burada yapıyor. Kıbrıs Türk Halkı bu yalan dolandan ibaret bu gibi anketlere itibar etmesin" çağrısında bulundu.

Çakıcı, " Gezici şirketinin 1 yıl önce yapmış olduğu ankette oy oranı %38 olan HP'nin, bir yıl sonra oyunun %18'lere düşmesi, yada 5 ay önce oy oranı %2 olan TDP'nin oy oranının %13'lere yükseldiğini gösterilmeye çalışılması belli odakların yaptığı stratejik bir çalışmanın ürünüdür. Bugün kilit parti konumundaki TKP Yeni Güçler'in seçim manifestosundan rahatsız olan bazı odakların birleşerek, söz konusu anketlerde TKP Yeni Güçler'i yokmuş gibi gösterilmeye çalışılması, TKP Yeni Güçler'in en büyük hedeflerden biri olduğunu göstermektedir. Yalnızca ittifak yaptığımız BKP'nin bir önceki seçimlerde aldığı oy oranı %3,8'dir. Utanmasalar bizi eksi gösterecekler. 7 Ocak'ta yapılacak seçimden sonra Gezici gibi şarlatanların foyası ortaya çıkacak. Kıbrıs Türk Halkı gereken cevabı bu şarlatanlara sandıkta verecektir." dedi.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın önceki dün sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamayı örnek gösteren Çakıcı, " Serdar Denktaş, Gezici Araştırma şirketinin kendisinden 500 bin Türk Lirası karşılığında yayınlayacağı anketlerde Demokrat Partiyi birinci parti olarak gösterebileceğini söyledi. Sayın Denktaş'ın bu açıklaması Gezici Araştırma Şirketin yapmış olduğu anketlerin ne kadar düzmece ve sipariş anketler olduğunu bizlere göstermiştir. Bu son derece sahtekârca ve ahlaksız bir tekliftir." dedi.

Çakıcı, " Gezici denen bu şarlatan yurtdışından gelerek elini koluna sallayarak anket yapıyor. Para kazanıyor. Bunun tespiti yapılması ve vergilendirilmesi gerekmektedir. Mesela bu şirket kayıt altında mıdır? Vergilerini ödüyor mu? Yanında kaç kişi çalışıyor? Bu çalışanların SSK ve İhtiyat Sandığı gibi yatırımları yapılıyor mu? gibi soruların cevaplandırılması ve kamuoyunun aydınlatılması için Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ı göreve davet ediyorum." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.