İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Afrin'e sadece Afrika ile Derya karşı

Afrin'e sadece Afrika ile Derya karşı

Doğası gereği muhalefet etmesi gereken CHP'nin dahi tam destek açıklaması yaptığı, NATO'dan Pentagon'a kimsenin tepki göstermediği, Rusya ile Suriye rejiminin ses çıkarmadığı ve Türk halkının da terör örgütlerine karşı TSK'nın yanında olduğunu beyan ettiği Afrin Operasyonu'na, KKTC'den Afrika Gazetesi ve Doğuş Derya tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 22/01/18 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Afrin'e sadece Afrika ile Derya karşı
A- A A+

Afrika Gazetesi'nin işgal benzetmesine TC Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterirken, Derya'nın sosyal medya paylaşımı ve ona gelen tepkiler, bugünkü yemin törenini ve devam eden koalisyon görüşmelerini etkileme potansiyeline dönüştü.

Türkiye'nin Afrin'e terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyona başlamasıyla Afrika Gazetesi'nin operasyonu 74 Barış Harekâtı'na atıfla "işgale" benzetmesi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepkisine neden oldu.

Daha önce Türk askerlerinin Rum kadınlara tecavüz etiğini meclis kürsüsünden ileri süren ve bugünlerde koalisyon görüşmelerinde CTP adına masada bulunan Milletvekili Doğuş Derya'nın sosyal medya paylaşımı Afrin'de devam savaşın uzantılarının KKTC'de yaşanmasına neden oldu.

Yeni vekillerin yemin töreni ve koalisyon görüşmeleri, Türkiye'de dahi muhalifinin neredeyse bulunmadığı Afrin Harekatı'na KKTC'den yükselen ve büyük tepki toplayan muhalif seslerin gölgesinde devam edilecek.

Erdoğan "İşte Kuzey Kıbrıs'ta bir pespaye gazete ahlaksızca bir başlık atmış… Ben Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimi de burada tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor… Bu ne ahlaksızlıktır! Bu ne edepsizliktir!" diye konuştu.

Türkiye'nin Afrin operasyonuna UBP, DP, HP ve CTP'den destek gelirken, Afrika Gazetesi'ne ve Doğuş Derya'ya özellikle sosyal medya üzerinden tepki yağdı.

CTP'li vekil Doğuş Derya'nın sosyal medyada "kanla beslenen iktidarlar barış yapmayı beceremez. Savaşa Hayır" paylaşımı üzerine CTP-MYK dün akşam toplanarak hem koalisyon hem de Afrin'e ilişkin yaşanan gelişmeleri ele aldı.

Öte yandan gazetemiz yayına hazırlandığı sırada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.