İÇ HABERLER
okuma süresi: 11 dak.

Ülkemize gelen, bir daha gelmek istiyor

Ülkemize gelen, bir daha gelmek istiyor

Kıbrıs Postası olarak, ülkemize farklı ülkelerden gelen turistlere, Kuzey Kıbrıs ile ilgili düşüncelerini sorduk… İzlenimlerini aktaran turistler yeniden gelmekte kararlı.

Yayın Tarihi: 18/02/18 11:30
okuma süresi: 11 dak.
Ülkemize gelen, bir daha gelmek istiyor
A- A A+

KIBRIS POSTASI

Kıbrıs Postası olarak, ülkemize farklı ülkelerden gelen turistlere, Kuzey Kıbrıs ile ilgili düşüncelerini sorduk… İzlenimlerini aktaran turistler yeniden gelmekte kararlı…

Avrupa, Asya ve okyanus ötesinden gelen turistler, Kuzey Kıbrıs'ın havasına, denizine, halkına, iklimine ve tarihi dokusuna hayran kaldıklarını dile getiren turistler, memnun kaldıklarını yeniden gelmek istediklerini, Kuzey Kıbrıs halkının yardımsever olduğunu ve ülkelerine döndükleri zaman anlatacakları iyi izlenimler, güzel anılar edindiklerini söylediler…

Çin'den Fransa'ya, Damimarka'dan Belçika'ya, Amerika'dan hatta Kolombiya'dan gelen ve Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtlayan turistler, ülkemizin tarihi dokusunu ve özellikle yemeklerini çok beğendiklerini de belirterek, Kuzey Kıbrıs'la ilgili herhangi bir belirgin şikâyetleri olmadıklarını belirttiler.

• Jesper Neeryp (60-Danimarka): "Uçaktan indiğim zaman mevsimler arası geçiş yaşadığımı hissettim"
• Karen Lea (19 – İskoçya): "Güneşi görmeyi özlemiştim, burada gördüm"
• Isaac Sawyer (20 – ABD): "Sokaklarda gezerken tarihin içinde geziyor gibiyim"
• Valentina Garcia Perez (18-Kolombiya): "Ülkeme gidince Türk kahvesi bulup deneyeceğim"
• Zuler Selebih (75 – Suriye): "Lefkoşa surları tarihi açıdan çok etkileyici"
• Hannah Perry (22 – ABD): "Kuzey Kıbrıs' ın halkı çok iyi karaktere sahip, yardımseverler"
• Neil Brangers (20 – ABD): "Bir daha gelirsem Beşparmak Dağlarının tepesine gitmek istiyorum"
• Anyus Seymour( 18 – İngiltere): "Saint Hilarion kalesi muhteşem bir yapıya sahip, çok beğendim"
• Leclercq Angelique (Belçika – 49): "Burada yediğim balık ve salata çok lezzetli
• Lucas Guy(Fransa – 69): "Deniz kenarında yaptığım sabah kahvaltısı inanılmazdı"
• Liv Yaham(Çin – 24): Tarihi çok eskiye dayanan bir ülke ve bunu gezen her turist anlayabiliyor"
• Wang Na(Çin – 28): "İnsanlar çok sempatik ve yardımsever"

Kıbrıs Postası olarak, ülkemize farklı ülkelerden gelen turistlere, Kuzey Kıbrıs ile ilgili düşüncelerini sorduk…

Avrupa, Asya ve okyanus ötesinden gelen turistler, Kuzey Kıbrıs'ın havasına, denizine, halkına, iklimine ve tarihi dokusuna hayran kaldıklarını dile getiren turistler, memnun kaldıklarını yeniden gelmek istediklerini, Kuzey Kıbrıs halkının yardımsever olduğunu ve ülkelerine döndükleri zaman anlatacakları iyi izlenimler, güzel anılar edindiklerini söylediler…
Ülkemizin tarihi dokusunu ve özellikle yemeklerini çok beğendiklerini de anlatan turistler, Kuzey Kıbrıs ile ilgili herhangi bir şikayetleri olmadıklarını belirttiler.
Jesper Neeryp (60-Danimarka): "Uçaktan indiğim zaman mevsimler arası geçiş yaşadığımı hissettim"

"Tarihi çok eskiye uzanan bir ada ve dolaşırken bunu görebiliyorum. Havası çok güzel, sıcaklığı mükemmel, ben soğuk bir ülkeden geldiğim için kendimi burada iyi hissettim. Uçaktan indiğim zaman mevsimler arası geçiş yaşadığımı hissettim."

Karen Lea (19 – İskoçya): "Güneşi görmeyi özlemiştim, burada gördüm"

"Kuzey Kıbrıs'ı çok beğendim, muhteşem bir yer, farklı bir atmosferi var. Güneşi görmeyi özlemiştim, burada gördüm. Çevresi çok temiz. Havası çok güzel, sıcak ve beni rahatlattı. İnsanları çok yardımsever, hoşgörülü ve iyiler."

Isaac Sawyer (20 – ABD): "Sokaklarda gezerken tarihin içinde geziyor gibiyim"

"Girne, Gazimağusa ve Lefkoşa şehirlerini gezdim. Aralarından en çok Girne' yi beğendim. Girne' nin denizi temiz ve berrak. Kuzey Kıbrıs' ın tarihi çok eskilere dayanıyor, sokaklarda gezerken tarihin içinde geziyor gibiyim. Farklı yemekler yedim ama aralarından en çok Adana kebabı beğendim, fakat diğerleride lezzetliydi, burasının yemek kültürüne hayran kaldım. Kuzey Kıbrıs' ın insanları misafirperver ve barışçıl, çok iyi karşılandık. Kuzey Kıbrıs' ta seyahatim boyunca Beşparmak Dağları' nı gördüm, yüksek ve çok etkileyici. Kuzey Kıbrıs' ta olumsuz hiçbir şey görmedim, çok samimiyim, ülkeme döndüğüm zaman anlatacak çok anım olacak. Bu ülkeyi çok sevdim."

Valentina Garcia Perez (18-Kolombiya): "Kendi ülkeme gidince Türk kahvesi bulup deneyeceğim"
"Kuzey Kıbrıs' ın halkı çok insancıl ve misafirperverler; turist olarak gelenlere ilgililer. Burasının insanı benim için farklı artık, çok güzel izlenimler bıraktılar bende. Lefkoşa' nın etrafını çevreleyen surlar gerçekten çok etkileyici, nasıl inşa ettiler diye merak ettim. Kuzey Kıbrıs' ta yediğim yemeklerden en güzeli kebaptı ve Türk kahvesi inanılmaz, kendi ülkeme gidince Türk kahvesi bulup deneyeceğim. Kuzey Kıbrıs' ın havası ve doğası çok güzel, beğendim. Kış olmasına rağmen hava sıcaklıkları oldukça güzel."

Zuler Selebih (75 – Suriye): "Lefkoşa surları tarihi açıdan çok etkileyici"

Zuler Selebih (75 – Suriye): "Lefkoşa' nın dar sokaklarında yürüyüş yapmak muhteşem"

"Kuzey Kıbrıs' a daha önce de birçok defa geldim. Burasının insanlarını az çok biliyorum; çok iyi ve çok yardımsever kişilikleri var. Kuzey Kıbrıs' ın havası çok güzel ve iklimi Suriye ile benziyor. Çevre çok temiz, sokaklar temiz. Kuzey Kıbrıs' ın camileri çok güzel, tarihsel yapıları var. Girne çok güzel, ülkemde merak edip araştırdım, tarihi eskilere dayanıyor, eski bir yerleşim yeri. Kuzey Kıbrıs' ta gittiğim şehirler arasında en çok Lefkoşa' yı seviyorum ve Lefkoşa surları tarihi açıdan çok etkileyici."

Hannah Perry (22 – ABD): "Kuzey Kıbrıs' ın halkı çok iyi karaktere sahip, yardımseverler"

"Kuzey Kıbrıs' ta gezdiğim şehirler arasında en çok Girne' yi seviyorum ama her şehir çok güzel, hepsi ayrı bir anlam taşıyor benim için. Burasının doğası ve denizi çok hoşuma gitti, denizi temiz ve berrak. Türk kahvesi tattığım güzel lezzetlerden birisi. Kuzey Kıbrıs' ın halkı çok iyi karaktere sahip, yardımseverler. Burasının havası çok güzel, beni rahatlatıyor. Lefkoşa' nın dar sokaklarında yürüyüş yapmak muhteşem."

Neil Brangers (20 – ABD): "Bir daha gelirsem Beşparmak Dağlarının tepesine gitmek istiyorum"

"Kuzey Kıbrıs' ın tarihini çok beğendim, bir çok tarihsel inşalar var burada. Yemekler çok lezzetli ve farklı bir yemek kültürü var, kebap çok lezzetli, çok beğendim. Burasının havası oldukça sıcak ve çok güzel. Benim yaşadığım şehir genelde soğuk, ama şuanda kış olmasına rağmen Kuzey Kıbrıs' ta hava güzel. Gezdiğim şehirlerin hepsi birbirinden güzel ama Girne' yi daha çok beğendim. Girne' nin denizi çok güzel, limanı muhteşem, geceleri orada yürüyüş yapmak huzur verici. Beşparmak Dağları fazlasıyla yüksek, dağlarına çıkamadım ama bir daha gelirsem Beşparmak Dağlarının tepesine gitmek istiyorum. Kuzey Kıbrıs' ın insanları çok güzel, güler yüzlüler, cana yakınlar ve turistlere yardımcı oluyorlar."

Anyus Seymour( 18 – İngiltere): "Saint Hilarion kalesi muhteşem bir yapıya sahip, çok beğendim"

"Kuzey Kıbrıs' ın tarihi yapılarına hayran kaldım, özellikle Saint Hilarion kalesi muhteşem bir yapıya sahip, çok beğendim, ayrıca Girne Kalesi de çok güzel. Burada yediğim yemeklerden en çok lahmacunu beğendim. Kuzey Kıbrıs' ın insanları çok samimi, bizlere arkadaşça yaklaşıyorlar. Burasının havası çok güzel, sıcaklığı oldukça güzel, ben İngiltere' den geldim, orası genelde soğuk, ama burası kış aylarında bile sıcak ve bu çok güzel bir şey. Kuzey Kıbrıs çok güzel bir yer. Burasının halkının farklı; samimi ve yardımseverler, ülkeme döndüğüm zaman tanıdığım kişilere, Kuzey Kıbrıs' a gelmelerini tavsiye edeceğim."

Leclercq Angelique (Belçika – 49): "Burada yediğim balık ve salata çok lezzetliydi"

"Kuzey Kıbrıs'tan fazlasıyla memnun ayrıldım. Burasının oksijeni çok ferahlatıcı, ilk defa geldim Kuzey Kıbrıs' a ve tekrardan gelmek istiyorum. Ülkeme döndüğümde tanıdıklarıma anılarımı anlatacağım. Burasının halkı çok iyi kalpli, turistlere hep gülümsüyorlar ve bize yardımcı oluyorlar. Kuzey Kıbrıs' ta gezdiğim en güzel şehir Gazimağusa. Burada yediğim balık ve salata çok lezzetliydi. Tarihi yapılarına hayran kaldım; büyük kaleleri var ve çok etkileyici, gökyüzüne doğru uzanan duvarları var. Burada gezmek ve görmenin sınırı yok."

Lucas Guy(Fransa – 69): "Deniz kenarında yaptığım sabah kahvaltısı inanılmazdı"

"Kuzey Kıbrıs iklimi çok güzel, havası çok rahatlatıcı, denizleri çok güzel, deniz kenarında yaptığım sabah kahvaltısı inanılmazdı. Burada gezdiğim şehirler arasında Lefkoşa çok hoşuma gitti, orasının pazarı ve çarşısı bende farklı bir izlenim bıraktı. Kuzey Kıbrıs' ın yemekleri çok güzel ve lezzetli. Burada yediğim yemeklerden en güzeli kebap, çok farklı ve tadı mükemmel. Tarihi yapılarını çok beğendim, Girne Kalesi mükemmel bir yapı, deniz kenarına böyle bir yapıyı nasıl yaptılar merak ettim."

Liv Yaham(Çin – 24): Tarihi çok eskiye dayanan bir ülke ve bunu gezen her turist anlayabiliyor"

"Kuzey Kıbrıs' ın insanları oldukça cana yakınlar, turistlerle karşı çok ilgililer ve bize her konuda yardımcı oluyorlar. Burada Gezdiğim şehirlerden en beğendiğim Girne oldu, denizi muhteşem ve çok temiz. Kuzey Kıbrıs' ta farklı yemekler yedim, aralarından en çok balığı beğendim, burada taze ve lezzetli balık yiyebiliyorum. Tarihi çok eskiye dayanan bir ülke ve bunu gezen her turist anlayabiliyor."

Wang Na(Çin – 28): "İnsanlar çok sempatik ve yardımsever"

"Kuzey Kıbrıs' ı çok beğendim, havası çok güzel, kış ayında olmamıza rağmen sıcaklık ideal. Burada yediğim en güzel yemek balık, gerçekten inanılmaz. Ülkeme döndüğüm zaman aileme burası ile ilgili anlatacak çok anım olacak. İnsanlar çok sempatik ve yardımsever. Kuzey Kıbrıs' a geldiğim için çok mutluyum ve memnunum."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.