İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bebeklerinin hayatta olabileceğinden şüphe ediyorlar

Bebeklerinin hayatta olabileceğinden şüphe ediyorlar

20 yıl önce, dünyaya gelmesinin ardından henüz 15 günlükken yaşamını yitirdiği iddia edilerek aileye teslim edilen Murat Hasgüler isimli bebeğin mezarı ailenin bazı şüpheleri nedeni ile DNA testi için mahkeme emri ile açıldı.

Yayın Tarihi: 18/03/18 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Bebeklerinin hayatta olabileceğinden şüphe ediyorlar
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Hasgüler çifti, Mağusa Devlet Hastanesi'nde ilk bebekleri olarak 1998 yılında dünyaya gelen ve adını Murat koydukları bebeğin düşük kilosu nedeni ile kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğu Devlet Hastanesi'nde henüz 15 günlükken vefat etti denilerek teslim edildiği günden beri perişan.

Uzun yıllardır ailenin bazı şüpheleri nedeni ile verilen hukuk savaşı sonrasında 15 günlük vefat ettiği iddia edilen bebeğin mezarı dün mahkeme emri ile açıldı.

DNA testi için mezardan çıkarılan Murat'a bebeğe ait olduğu iddia edilen kemikler, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından inceleniyor.

Yaklaşık 2 hafta içerisinde açıklanması beklenen DNA sonuçlarını sabırsızlık ve umutla bekleyen Hasgüler çifti ise şimdilik sessiz kalmayı tercih etti.

15 yılın sonunda mezarı açtırabildiler

1998 yılında Mağusa Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1.5 kilo olarak dünyaya gelen ve ismi Murat olan bebeğin ölümünü şüpheli gören aile yıllardır hak arayışında. Mağusa Devlet Hastanesi'nden sırf kilosu düşük diye Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bebeğin 15 gününün sonunda öldü denilerek aileye teslim edilmesi ile Murat bebeği teslim alan dede bebeğin yaklaşık 4 kilo olduğunu ve bu şekilde Mağusa Mezarlığı'na defnedildiği iddiasında. 15 yılan beridir şüpheleri nedeni ile mücadele eden çift, sonunda mezarın açılması ve DNA incelemesi yapılabilmesi için Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne başvurdu.

Davanın kazanılarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nden mezarın açılmasına yönelik üretilen karar sonrasında ise 1998 yılında Mağusa Kabristanlığı'na defnedilen Murat bebeğin mezarı Adli Tıp Uzmanı eşliğinde açıldı. Murat bebeğe ait kemiklerKayıp Şahıslar Komitesi tarafından alındı. Mağusa Devlet Hastanesi'ne götürülen kemikler üzerinde inceleme yapılırken, DNA testi için yapılan çalışmanın sonucunun yaklaşık 2 hafta içerisinde belli olacağı öğrenildi. DNA sonucunda ise mezardaki bebeğin gerçekten Murat bebek mi yoksa ailenin şüphelendiği gibi bir başka bebek mi olduğu anlaşılacak.

Hasgüler ailesi sonucun çıkmasını bekliyor

Kıbrıs Postası henüz 15 günlükken öldüğü iddia edilerek aileye teslim edilen Murat bebeğin ailesine ulaştı. DNA sonuçlarının açıklanıncaya kadar sessiz kalmaktan yana olduklarını söyleyen aile, umut ve heyecanla DNA sonuçlarının çıkmasını bekliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.