İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Güvenli internet seminerleri yoğun ilgiyle tamamlandı

Güvenli internet seminerleri yoğun ilgiyle tamamlandı

Telsim'in Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri 2017-2018 eğitim öğretim dönemini tamamladı. 8 yıldır düzenlenen seminerler, Cumhuriyet Lisesi, Demokrasi Ortaokulu ve Yakın Doğu Koleji'nde verilen eğitimlerle tamamlandı.

Yayın Tarihi: 21/03/18 17:41
okuma süresi: 6 dak.
Güvenli internet seminerleri yoğun ilgiyle tamamlandı
A- A A+
Ortaokul 8. Sınıf öğrencilere verilen seminerlerde, internetin güvenli kullanımı, sosyal ve psikolojik boyutu hakkında bilgiler verildi. Ayrıca bu yıl, seminerlerde bilişim yasa tasarısı da anlatılarak, siber tehlikeler konusunda yasal süreçler ve haklar konusunda bilgiler verildi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun ilgiyle dinlediği seminerlerde, şifre güvenliği, sosyal ağlarda kimlik hırsızlığı, virüsler, solucanlar, casus yazılımlar hakkında bilgiler verilirken, sosyal medya kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar da anlatıldı. Gençlerin, internette tanımadığı kişileri arkadaş listesine eklememesi, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal mecraları kullanırken mutlaka güvenlik ve gizlilik ayarlarını güncellemeleri, internette ev adresi, telefon gibi kişisel ve özel hayata ilişkin bilgilerin yazılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 8 yıldır düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri'ni bu yıl, Telsim Hukuk ve Regülasyon Uzmanı Emine Osmanoğulları, Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Ece Aker ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel verdi.

TANPINAR: "20 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Güvenli İnternet Seminerleri ile 8 yılda 20 bini aşkın öğrenciye ulaşmanın gururunu yaşatıklarını ifade eden Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, dijitalleşen dünyada önemli bir araç olan internetin kullanımı konusunda çocukları ve gençleri bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. Güvenli internet kullanımı konusunda ailelere de çok iş düştüğünü belirten Tanpınar, evebeynler olarak internet konusunda ne gibi siber tehlikeler olduğunu takip etmek ve önlem almak gerektiğini vurguladı. Tanpınar, Telsim'in gelecek eğitim ve öğretim döneminde de Güvenli İnternet Seminerleri'ne devam edeceklerini belirtti.

BAŞEL: "ÇOCUK YAŞTA SOSYAL MEDYA HESABI KULLANIMI BENLİK SORUNLARINA YOL AÇIYOR"

Güvenli internet kullanımı konusunda, sadece çocuk ve gençler için değil ailelere de çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, ailelerin bu konuda donanımlı hale gelmesi için, yenilikleri takip etmesi ve araştırması gerektiğini vurguladı. İnternetin günlük hayatta çocuklar için riskler taşıdığını belirten Başel, küçük yaşta çocukların sosyal medya hesabı açmasının sakıncalı olduğunu ifade etti. Sosyal medya kullanan çocukların benlik, imaj ve estetik kaygısı taşıdığını söyleyen Başel, ailelerin mutlaka bilgisayar ve cep telefonlara ebeveyn kontrol programı yüklemelerini tavsiye etti.

Seminere katılan öğrenciler görüşlerini şu şekilde ifade ettiler:

Turgay Gök (Cumhuriyet Lisesi 8-A): Çok bilgilendirici bir seminerdi. Bilişim yasası hakkında önemli bilgiler edindik. Bu konuda ne gibi haklarımızın olduğunu öğrendik. Örneğin, sosyal medya üzerinde yapılan hakaretleri kaydedip suç duyurusunda bulunabiliriz. Okulumuza gelip, bu semineri verdiği için Telsim'e çok teşekkür ediyoruz.

Taha Öğünç (Cumhuriyet Lisesi 8-A): Her zaman internette karşılaştığımız ama bilmediğimiz konuları öğrendik. Casus Yazılımlar ve solucanlar gibi. Artık daha bilinçli interneti kullanacağız. Seminer sayesine, internet konusunda bilmediğimiz bilgilerin olduğunu fark ettik.

Cumali Şengül (Cumhuriyet Lisesi 8-B): KKTC'de bir bilişim yasası hakkında çalışıldığını bilmiyordum. Bunun yasallaşması çok önemli. Çünkü interneti çok sık kullanıyoruz ve orada bizi bekleyen tehlikeler var. Kimlik hırsızlığı, hackerlık gibi durumları fark edince mutlaka suç duyurusunda bulunmak gerekir.

Sarp Öztay (Yakın Doğu Koleji 8-B): Çok güzel bir seminerdi. İnternetin hayatımızda ne gibi kolaylıklar sağladığını ve nasıl güvenli kullabiliriz konusunda bilgiler verildi. Benim başıma gelmez diye düşünmemek gerekir. İnternet hesapları çalınması gibi durumlar herkesin başına gelebilir. Yeter ki nasıl korunacağını bilelim.

Ahmet Özyiğit (Yakın Doğu Koleji 8-B): Verimli bir seminerdi. İnternet konusunda bilmediğimiz çok bilgi varmış. Artık internetteki tehlikelerin daha farkındayız. Telsim'e çok teşekkür ederiz.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

Güvenli İnternet Seminerleri şu okullarda verildi:

Necat British College, Girne Amerikan Koleji, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, The English School of Kyrenia, BTMK, TMK Lefkoşa, Yakın Doğu Koleji, Levent Koleji, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, TED Koleji, Polatpaşa Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Erenköy Lisesi, Mehmetçik Ortaokulu, Bekirpaşa Lisesi, Şht. Zeka Çorba Ortaokulu, Cumhuriyet Lisesi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Esentepe Ortaokulu, Anafartalar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu, Lapta Yavuzlar Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Şht. Turgut Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Bayraktar Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu, Demokrasi Ortaokulu, American Future College.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.