İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kürşad: "Kooperatifler Kıbrıs için oldukça önemli..."

Kürşad: "Kooperatifler Kıbrıs için oldukça önemli..."

Koopbank İştirakler Koordinatörü Orhan Kürşad kooperatifleşmenin Kuzey Kıbrıs için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 23/03/18 12:24
okuma süresi: 2 dak.
Kürşad: "Kooperatifler Kıbrıs için oldukça önemli..."
A- A A+
Kıbrıs Postası

Başbakan Tufan Erhürman'ın bugün düzenlediği basın toplantısında kooperatifler konusunda etkin denetim ile ilgili geçilecek olan online sistemine ilk destek Koopbank İştirakler Koordinatörü Orhan Kürşad'tan geldi.

Koopbank İştirakler Koordinatörü Orhan Kürşad, kooperatiflerde denetleme konusunda sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek "Güvenin azaldığı kooperatiflerde, geçilmesi muhtemel bir online sistemin güveni yaratması durumunda üreticiye ciddi bir güven gelecektir" dedi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Kürşad, "İnsanlarımız aslında güvenmeye devam ediyor. Gübre alımı, acil ihtiyaç gibi konularda kullanılıyor. Ancak çıkan olumsuz haberler vardır. O güven zedelenmiştir. Bu uygulama ile güven kazanılırsa işlemler yoluna girer ve üretici daha kolay ulaşabilir istediklerine" dedi.

Kuzey Kıbrıs için kooperatiflerin oldukça öneme sahip olduğuna da değinen Kürşad, "Online denetim sistemi ile denetlenme sonrasında kıyıda köşede kalmış kooperatifler çalışmaya başlayacaktır." dedi.

Kürşad ayrıca konu ile ilgili desteğini Başbakan Erhürman'ın basın toplantısı sırasında sosyal medya üzerinden de takipçileri ile paylaştı.

Kürşad'ın paylaşımı şöyle:

"Başkbakan Tufan Erhurman basın acıklamasında, proje olarak sunmuş olduğu ' Merkezi sistemden tüm kooperatiflerin online denetlenmesi' çok yerinde ve kamoyunda güven kaybına uğramış köy kooperatiflerinin tekrar güven kazanması adına çok olumlu bir yaklaşımdır.

Kooperatifcilik dünyanın her yerinde köy kooperatifleriyse Kıbrıs Türkü için tarihi bir öneme sahiptir. İyi Kullanılması ve verimli hale getirilmesi özellikle denetlenmesi, ülkenin en ucra köşelerinin bile gelişmesine ve merkeze ulaşımına yarayacaktır. Umarım en kısa zamanda gerçekleşir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.