İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıslı Rumların Kutsal Cuma Ayini protesto edildi

Kıbrıslı Rumların Kutsal Cuma Ayini protesto edildi

Kıbrıslı Rumlar Paskalya Yortusu (Kutsal Cuma Ayini) dolayısı ile dün Mağusa Suriçi'nde bulunan Ay.Georgios Kserinos Kilisesi'nde ayin yaptı. Bir grup MDP'li, Rumları bayraklarla protesto etti.

Yayın Tarihi: 07/04/18 09:30
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıslı Rumların Kutsal Cuma Ayini protesto edildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kıbrıslı Rumlar Kutsal Cuma Ayini için dün Güney Kıbrıs'ın her bölgesinden kaldırılan otobüslerle sabah saatlerinden itibaren KKTC'ye geçiş yaptı. Saat 16:30 sıralarında Ay. Georgios Kserinos kilisesinde toplanan Rumlar, mumlar yakıp dua etti. 7 Papaz ve Mağusa Metropoliti Wasilios Karayannis'in yönettiği ayinde 7 papaz hazır bulundu. Oldukça ilgi gösterilen Paskalya Tortusu'na yaklaşık 600 Kıbrıslı Rum katılım gösterdi.

Rum tarafının DYSI ve AKEL partilerinden bazı milletvekillerinin de katılım gösterdiği ayin yaklaşık 2 saat sürerken, ayinin sembolü olan ve Hz. İsa'nın çiçeklerle bezenmiş temsili tabut kiliseden çıkartılarak dolaştırılmasının ardından yeniden klise avlusuna getirildi. Zaman zaman müdahale edilmek istenen ayin de müdahaleler kilise çevresi ve Suriçi'nde görevli çok sayıdaki polis ekipleri tarafından önlendi. Sükunet içinde ve sorunsuz sona eren ayinin sonunda ise Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) parti yetkilileri yeniden Güney'e geçmek için otobüslerine yürüyen Rumları bayraklarla protesto etti.

MDP Genel sekreter Aktaç Atai, Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Mert Coşkun, Girne İlçe Sekreteri Rasim Can, Girne İlçe yöneticisi Muhammet Kayın, Akıncılar örgüt başkanı İsmail Paça ve diğer yetkililer Rumlar'ın ayinini protesto amaçlı Türkiye ve KKTC bayraklarının yanısıra parti bayraklarını açarak ayini protesto ettiler. Görevli polisler ise olası bir olayı önlemek amacı ile Rumlar'ın geçiş yolunda önlem aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.