İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Asena: "Fuhuş bu ülkede suç değil. Suç olan fahişeliktir..."

Asena: "Fuhuş bu ülkede suç değil. Suç olan fahişeliktir..."

Gece Kulüpleri ve Benzeri Eğlence Yerleri Birliği'nin avukatı Mustafa Asena, bugünkü çalıştay ile ilgili kendilerine önce davet geldiğini fakat daha sonra iptal edildiğini söyleyerek, "Biz de protesto edeceğiz deyince beni bu çalıştaya davet ettiler" dedi.

Yayın Tarihi: 18/04/18 13:31
okuma süresi: 3 dak.
Asena: "Fuhuş bu ülkede suç değil. Suç olan fahişeliktir..."
A- A A+
Kıbrıs Postası

Gece Kulüpleri ve Benzeri Eğlence Yerleri Birliği'nin avukatlığını yapan Av. Mustafa Asena bugün düzenlenen çalıştay öncesinde Kıbrıs Postası'na konuştu.

Çalıştaya birlik adına katılan Asena, "Ne yapacaklar bilmiyorum. Ben de bekleyip göreceğim. Ancak şunu söylemek isterim ki gece kulüpleri gece kulüplerini geri istiyor..." şeklinde konuştu.

"FUHUŞ BU ÜLKEDE SUÇ DEĞİL. SUÇ OLAN FAHİŞELİKTİR"

İçinde revü kızlarının olduğu, sanatçıların şarkı söylediği bir gece kulübü şeklini geri istediklerine değinen Asena, "Devlet 90'larda bizi çağırdı ve getirilen kızlar için uçuş vergisi istedi. Ben de itiraz ettim. İtiraz edince dedi ki 'kızların eskort izinlerini yasaklarız'...

Ardından baskı yaptılar ve bu vergi işleri devreye girdi. Fuhuş bu ülkede suç değil. Fahişeliktir suç olan. Fuhuş cinsel ilişkidir. Para karşılığı fuhuş yapan fahişedir. Bu sistemi de devlet yarattı. Gece kulüplerinde bir sistem vardır. Bir kız gelir, orada ne yapacağını bilir ama fahişelik yapmaya gelmez. En çok ısmarlayan müşteriyle gider. Ha gitmek zorunda da değil. Ama devlet bu kızların gittiğinden para istedi. Olay burada başladı" dedi.

"DEVLET BU DURUMU SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE GENELEVE DÖNÜŞTÜRDÜ"

"Gece kulüpleri geneleve dönüştürülecekse kapatılmasını talep ediyoruz" diyen Asena, "Devlet bu sistemi sistematik bir şekilde geneleve dönüştürdü. Bir kadın istemezse hiç kimse o kadını dışarı çıkaramaz. Mahkemede iki defa fuhuşun yasak olmadığı kararı verildi.

Mesela 'bu kızlar toplu yaşayacak' deniyor. Devlet bu işi kendi meşrulaştırıyor. Devlet vergi alsın diye fahişeliğe teşvik eder. Bir işyerinde binlerce kadın çalıştı. Belki bir ya da iki ölüm vardır. Geneleve dönüştürülecekse bu gece kulüplerini kapatsınlar. Devlet bunu böyle olmasını istiyor. Revüleri getirelim, sanatçıları getirelim. Ben sadece kimsenin bu konuyla ilgili yeterice bilgi sahibi olmadığını söylüyorum. Bu kızlar buraya ne yapacaklarını bilmeden gelir diyorlar, pasaportları alınır diyorlar, bunlar yalandır. Polis her aşamada vardır tüm prosedürleri takip eder" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.