İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Gece kulüpleri kapatılsın"

BKP: "Gece kulüpleri kapatılsın"

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, kadın ticareti ve fuhuştan, yani kadın bedeni üzerinden para kazanan ve bunu yasal çerçeveye sokarak kabul edilebilir bir olguya döndürmeyi amaçlayan hiçbir adımı onaylamayacaklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 20/04/18 13:38
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Gece kulüpleri kapatılsın"
A- A A+
Yiğiter yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs'ın kuzeyinde gece kulüplerindeki kadın ticareti ve fuhuştan devlet haberdar değilmiş gibi davranılarak gece kulüplerinde yaşanan insan hakları ihlallerine ve suiistimallere çanak tutulduğunu ileri sürdü.

Yiğiter, "İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen çalıştayın esas hedefi, kadın ticareti ve fuhuşu yasallaştırmak mıdır?" diye sordu.

"SON BULMASININ YOLU, BU MEKANLARI YASALLAŞTIRMAK DEĞİL KAPATMAK"

Yiğiter, çalıştaydan çakan sonuç zaten var olan, bilinen ancak yasal olmayan fuhuşun yasallaştırılarak devletin kadın bedeni üzerinden para kazanmasını sağlamaksa bunu onaylamanın mümkün olmadığını vurgulayarak, gece kulüpleri ve orada yaşanan insan ticareti, insan hakları ihlalleri, suiistimalleri ve seks köleliğinin son bulmasının yolunun bu mekanları yasallaştırmak değil, kapatmak olduğunu kaydetti.

Yiğiter, "devlet eliyle fuhuş yapılan, kadın bedeni üzerinden para kazanılan ve kadın ticaretine göz yuman bir yapının yasallaştırılması ve devamlılığının sağlanmasının kabul edilemez olduğunu" belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.