İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yerel seçimde CTP'nin başkenti Omorfo

Yerel seçimde CTP’nin başkenti Omorfo

Hükümet ortaklarının henüz "resmi olmadığını ifade ettikleri" yerel seçimde ittifak pazarlıkları, CTP'nin başkentinin Güzelyurt şeklinde ortaya çıkmasına neden oldu.

Yayın Tarihi: 21/04/18 09:43
okuma süresi: 3 dak.
Yerel seçimde CTP’nin başkenti Omorfo
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Belediye seçimleri içim takvim işlerken Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin Lefkoşa'da aday çıkarmayıp mevcut başkan TDP'li Mehmet Harmancı'yı desteklemesi karşılığında TDP'nin Güzelyurt'ta ilan edilen CTP adayı Osman Bican'ı destekleyeceği ve bu konuda bir mutabakatın olduğu ifade ediliyor.

Söz konusu ittifak temellerinin yaklaşık bir yıl önce atıldığı ve CTP'de ileriye dönük parti içi kaygılarla ilçe başkanlarının söz konusu ittifakın mimarı olduğu iddialar arasında…

CTP'nin Lefkoşa ilçesi üye kulislerinde partinin başkentte aday çıkarmayışının da tepki ile karşılandığı ve ilçe başkanlarının merkezi bu konuda kilitlediği belirtildi.

Öte yandan Halkın Partisi'nin de Güzelyurt'ta aday çıkarmak istediği ancak CTP'nin Güzelyurt'u kale olarak görerek HP'nin Girne'de aday çıkarmasına olumlu baktığı ve bu konuda çetin pazarlıkların da halen sürdüğü öğrenildi.

Hükümet ortaklarının yaklaşan yerel seçimde işbirliği yapacağı bir süre önce siyasi kulisler ile basına yansımış, hatta bu konuda LTB Başkanı Harmancı "acele edilmeli, isabet olur" değerlendirmesini yapmıştı.

Hükümet kaynakları ise bir süre önce bu konuda resmi bir gelişmenin olmadığını duyurmuştu.

CTP'de bazı belediye başkan adayları onaylandı

Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, önceki akşamki toplantısında, 2018 Yerel Seçimlerine katılmak üzere belediye başkanlığı için başvuran bazı isimleri onayladı. CTP'den yapılan yazılı açıklamaya göre 14 bölgede adaylık başvurusu alan parti, 10 bölgede adaylarını netleştirirken; Gazimağusa, Değirmenlik ve Mehmetçik'te ise parti tüzüğüne uygun olarak yapılacak çalışmalar ile gerekli olması durumunda yapılacak ön seçimle adaylar netleşecek.

Onaylanan isimler şöyle:

"Gönyeli Belediye Başkan Adayı Ahmet Benli, Alayköy Belediye Başkan Adayı Hulisi Manisoy, Akıncılar Belediye Başkan Adayı Hasan Barbaros, Geçitkale Belediye Başkan Adayı Hasan Öztaş, Serdarlı Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Akdoğan Belediye Başkan Adayı Ahmet Latif, Dikmen Belediye Başkan Adayı Yüksel Çelebi, Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Osman Bican, Lefke Belediye Başkan Adayı Aziz Kaya, Dipkarpaz Belediye Başkan Adayı Suphi Coşkun."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.