İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Dağ yamacındaki özel araziye 'kamu yolu' mahkemelik

Dağ yamacındaki özel araziye 'kamu yolu' mahkemelik

Lapta Belediyesi CTP Meclis Üyesi Avukat Emre Efendi, Bakanlar Kurulu kararı ile Karşıyaka bölgesindeki dağın yamacına özel bir araziye ulaşım sağlanması amacıyla kamu yolu açılmasına izin verilmesinin yasadışı bir uygulama olduğunu belirterek, konuyu Yüksek İdare Mahkemesi'ne taşıdığını belirtti.

Yayın Tarihi: 22/04/18 09:10
okuma süresi: 4 dak.
Dağ yamacındaki özel araziye 'kamu yolu' mahkemelik
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Cansu YARIŞAN

• Lapta Belediyesi CTP Meclis Üyesi Avukat Emre Efendi, Bakanlar Kurulu kararı ile Karşıyaka bölgesindeki dağın yamacına özel bir araziye ulaşım sağlanması amacıyla kamu yolu açılmasına izin verilmesinin yasadışı bir uygulama olduğunu belirterek, konuyu Yüksek İdare Mahkemesi'ne taşıdığını belirtti.

• Ekim 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 'kamu yararı sağlamadığı' gerekçesiyle ara emri talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu kaydeden Efendi, söz konusu karar 'keyfi bir karar' ve 'doğa katliamı' olarak değerlendirdi.

• Bakanlar Kurulu Kararı olsa dahi Girne Kaymakamlığı'nın İyi İdare Yasası gereği kamu arazisi olan bir bölgenin inşaat faaliyetlerine açılması noktasında bölge toplantısı yapması gerektiğini de kaydeden Efendi, Kaymakamlığın uygulamasına ilişkin ara emri başvurusu da gerçekleştirecek.

• Kamu arazisinde yol yapımı için gerçekleştirilen çalışmaların 20 Nisan Cuma günü itibariyle durduğunu belirten Efendi, kamu arazisine yapılan yol ile ilgili Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na da bilgi verdiğini de söyleyerek, "Çevre katliamına göz yummayacağım" dedi.

Lapta Belediyesi CTP Meclis Üyesi Avukat Emre Efendi, Bakanlar Kurulu kararı ile Karşıyaka bölgesindeki dağın yamacına özel bir araziye ulaşım sağlanması amacıyla kamu yolu açılmasına izin verilmesinin yasadışı bir uygulama olduğunu belirterek, konuyu Yüksek İdare Mahkemesi'ne taşıdığını belirtti.

Dava 25 Nisan'da görülecek

Ekim 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 'kamu yararı sağlamadığı' gerekçesiyle ara emri talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu kaydeden Efendi, söz konusu karar 'keyfi bir karar' ve 'doğa katliamı' olarak değerlendirdi.

18 Nisan'da belgelerle birlikte Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava için başvuran Efendi, davanın ara emri talebinin görüşülmesine devam edilmek üzere 25 Nisan Çarşamba gününe ertelendiğini ve o sürede davalı konumunda olan Bakanlar Kurulu, Girne Kaymakamlığı ve Şehir Planlama Dairesine tebliğler yapılacağını söyledi.

Kaymakamlık 'İyi İdare Yasası" gereği toplantı yapmak zorundaydı"

Geçen hükümet döneminde alınan Bakanlar Kurulu Kararı olsa dahi Girne Kaymakamlığı'nın İyi İdare Yasası gereği kamu arazisi olan bir bölgenin inşaat faaliyetlerine açılması noktasında bölge toplantısı yapması gerektiğini de kaydeden Efendi, "Dağın yamacında bulunan 11 dönümlük özel şahsa ait araziye kamu yolu açılması için devlet izin verdi. Yani devlet kendi eliyle özel bir şahsın malını değerlendiriyor. Öyleyse dağın yamacında arazisi bulunan her şahıs doğayı tahrip ederek, çarpık yapılaşma sağlayarak kamu arazilerini tahrip etme hakkına sahip olmalı. Ben şahsen bu durumdan rahatsızlık duyduğum ve çevre felaketlerini önlemek istediğim için bu girişimde bulundum. Bakanlar Kurulu kararı olsa dahi Kaymakamlığın söz konusu karar için bölge toplantısı yapıp sonra izin vermeliydi. Bu noktada İyi İdare Yasası'na kesinlikle ters düşen bir uygulama yapılıyor. Bu konuyla ilgili de 24 Nisan tarihinde Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuracağım" şeklinde konuştu.

"Çevre katliamına göz yummayacağım"

Karşıyaka'da kamu arazisinde yol yapımı için gerçekleştirilen çalışmaların 20 Nisan Cuma günü itibariyle durduğunu belirten Efendi, kamu arazisine yapılan yol ile ilgili Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na da bilgi verdiğini dile getirerek, "Çevre katliamına göz yummayacağım. Kamu yararı olmayan böylesi bir iznin verilmesi bana çok doğru bir uygulama gelmedi. Bu yüzden konunun takipçisi olacağım" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.