İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Toplu taşıma Ankara'da masaya yatırıldı

Toplu taşıma Ankara’da masaya yatırıldı

Bağzıbağlı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya toplu ulaşım alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Tuna, "Üniversiteler ile görüşüp, bir ulaşım planı hazırlasınlar. Otobüslerin güzergahları, vatandaşların talepleri neler bunlar incelensin. Bir yere raylı sistem yapılabilecek mi bunların tamamı teknik olarak araştırılsın" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 23/04/18 14:10
okuma süresi: 3 dak.
Toplu taşıma Ankara’da masaya yatırıldı
A- A A+
Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da Başkan Tuna'dan ailelerin birlikte gidebilecekleri bir park talebinde bulundu ve ismini de "Ankara" koymak istediklerini belirtti. Mustafa Tuna, "Kardeşlerimizin talep ve isteklerine yok diyemeyiz" diye karşılık verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, KKTC Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı ile görüştü.Ziyarette Ankara'nın toplu ulaşım alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyleyen KKTC Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı'na Başkan Tuna, öncelikle üniversitelerden planlama desteği almaları gerektiğini belirterek, "Üniversiteler ile görüşün önce, bir ulaşım planı hazırlasınlar. Otobüslerin güzergahları, vatandaşların talepleri neler bunlar incelensin. Bir yere raylı sistem yapılabilecek mi bunların tamamı teknik olarak araştırılsın. Böyle olursa daha rasyonel ve daha verimli olur. Ayrıca işletme için de kooperatif kurulması sistemin işletilmesini kolaylaştırır" dedi.

DİPKARPAZ'A "ANKARA" PARKI

KKTC'den Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tuna'ya, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ve beraberindeki heyet de ziyarette bulundu. Başkan Tuna konuklarını, "Anavatanınıza hoş geldiniz" sözleriyle karşıladı. Görüşmede KKTC'li konuk Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Başkan Tuna'dan park talebinde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Dipkarpaz'da aileleriyle birlikte gidebilecekleri bir park yapılmasını ve ismini de "Ankara" koymak istediklerini söyleyen Coşkun'a Başkan Tuna, "Kardeşlerimizin talep ve isteklerine yok diyemeyiz" karşılığını verdi.

Başkan Tuna, Dipkarpaz'a gittiğini, el değmemiş doğasıyla içinde barındırdığı farklı kültürlerden toplumlarla özel bir bölge olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Coşkun da, "1975 yılında iskana açılan bölgemizde anavatanın 67 vilayetinden gelen halk yaşıyor. 2 bin 500 nüfuslu bölgemizde 2 bin 200 Müslüman, 300 Rum vatandaşı yaşamaktadır. Kıbrıs Türkleriyle birlikte 69 farklı kültürden oluşan bir halkız. İç içe ay yıldızlı bayrağın altında yaşıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.