İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Oğuz Demiralp yazdı: "Kıbrıs ve kısır döngü (?)"

Oğuz Demiralp yazdı: "Kıbrıs ve kısır döngü (?)"

T24 yazarlarından Oğuz Demiralp bugünkü yazısında Kıbrıs'ı yazdı.

Yayın Tarihi: 24/04/18 07:56
okuma süresi: 3 dak.
Oğuz Demiralp yazdı: "Kıbrıs ve kısır döngü (?)"
A- A A+
Türkiye'de yayınlanan internet gazetesi olan T24 yazarlarından Oğuz Demiralp, Kıbrıs'ta geçtiğimiz hafta gerçekleşen liderler yemeğini yazdı.

Demirlap "Rumlardan ya da ilgili üçüncü taraflardan görüşme talebi ya da telkini gelince görüşsen bir türlü, görüşmesen başka türlü. Dışardan, içerden her kafadan bir ses... Belki de en iyisi ara sıra görüşmek, ama "görüşecek ne var?" sorusuna bu aşamada inandırıcı bir yanıt bulmak da zor. Belki "sosyal temas" kılıfı da en iyi çözüm oldu. "Ancak, bu gerçekten sosyal temas olsaydı, daha iyi olurdu" diyenler var. İki lider BM görevlisini katmadan buluşsalardı. Bu defa da görüşmenin iki ayrı versiyonu ortaya çıkabilirdi. Bilemiyorum, araya üçüncü taraf girince yeni bir görüşme döngüsünün peşrevi yapılıyor izlenimi ister istemez doğuyor." şeklinde yorumladığı köşe yazısında gidişin aynı gidiş olduğunu ve bunun bir kısır döngü olduğuna değindi.

"BM'de, İngiltere'de, ABD'de, AB'de Kıbrıs dosyasına bakmakla görevlendirilen kişiler vardır. Görüşmeler olmazsa işsiz kalırlar. Dönem dönem değişir bu kişiler. Yenileri ilk fırsatta görüşmeleri yeniden başlatmak girişimleri, hattâ baskı yaparlar. Sonunda da başlatırlar." şeklinde değerlendirmede bulunan Demiralp, "Kıbrıs sorununun BM'nin öngördüğü şekilde çözülmesini elbette hepimiz arzu ederiz. Gel gelelim, bu çözüme ulaşmak şimdilik çok güç görünüyor. Bunun temel nedeni, bizde ve KKTC'de bazı çevreler görmek istemese de, Rumların zihniyeti. Adayı bir Rum – Türk adası değil, Elen adası olarak görüyorlar" dedi.

Demiralp ayrıca: "KKTC devleti daha etkin çalışır, Türkiye'nin de desteğiyle üretici bir ekonomik yapı için gerekli reformları yaparlarsa Kıbrıs Türkü daha mutlu olur, bu da müzakareler de onu daha güçlü kılar." şeklinde bir de ğerlendirmede bulundu.

Oğuz Demiralp'ın köşe yazısının tamamı şöyle >>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.