İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Gündüz: "Kaos yaşanacak..."

Gündüz: "Kaos yaşanacak..."

Müşavirlikle ilgili düzenlemeler içeren "Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Tasarısı" ve Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu tarafından oyçokluğuyla onaylandı.

Yayın Tarihi: 24/04/18 17:37
okuma süresi: 1 dak.
Gündüz: "Kaos yaşanacak..."
A- A A+
UBP Milletvekili Menteş Gündüz konuşmasında, müşavirliğin ortadan kaldırılmasını kendilerinin de istediğini ancak önceden elde edilmiş olan hakların kimsenin elinden alınamayacağını anlattı.

Mevcut yasaya göre atanmış kişilerin elde ettiği hakların ellerinden alınmasının hukuka aykırı olduğunu savunan Gündüz, komitede de belirttikleri üzere kişilerle değil sistemle ilgilendiklerini kaydetti.

Yasalardaki düzenlemelerde bulunan eksiklikler nedeniyle kaos yaşanacağını dile getiren Gündüz, kendilerinin de müşavirlerin çalışır halde olmasını murat ettiklerini söyledi.

Yasanın Anayasa aykırı olup olmadığına sadece Anayasa Mahkemesi'nin karar verebileceğine işaret eden Gündüz, "nasıl atandıysa öyle görevden alınmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Bu konuyla ilgili Savcılık görüşüne de işaret eden Gündüz bu konunun acele edilmeden ele alınması ve tartışılması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.