İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hemşireler ve Ebeler Birliği'nden bildirim çağrısı

Hemşireler ve Ebeler Birliği’nden bildirim çağrısı

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği, yasada belirtilen niteliklere haiz olmayan ve üye kaydı olmadığı halde mesleği icra edenlerin, gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için bildirim yapmaları gerektiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 25/04/18 17:00
okuma süresi: 2 dak.
Hemşireler ve Ebeler Birliği’nden bildirim çağrısı
A- A A+
Birlikten yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Yasası hükümlerine vurgu yapılarak, KKTC sınırları içerisinde hemşirelik ve ebelik mesleğini icra edebilmek için gerekli hükümlere yer verildi.

Açıklamada, "Hemşire olarak görev yapabilmek için Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından denkliği tanınmış bir fakülte veya yüksekokuldan yüksek hemşire olarak mezun olmak veya hemşirelik ön lisans eğitimi veren bir kurumdan hemşire olarak mezun olmak ve birliğe üye olmak zorunluluğu bulunuyor.

Ebe olarak görev yapabilmek için ise YÖDAK tarafından denkliği tanınmış bir fakülte veya yüksekokuldan yüksek ebe olarak mezun olmak veya ebelik ön lisans eğitimi veren bir kurumdan ebe olarak mezun olmak ve birliğe üye olma zorunluluğu vardır" denildi.

Açıklamada, birlik yasası gereği bu niteliklere haiz olmayan ve üye kaydı olmadığı halde mesleği icra eden bireylerin "3301131" veya "3301132" numaralı telefonlara bildirim yapmasının gerekli yasal işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için büyük önem taşıdığı kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.