İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erhürman: "KIB-TEK, 50 milyon 676 bin TL kayba uğratıldı"

Erhürman: "KIB-TEK, 50 milyon 676 bin TL kayba uğratıldı"

Başbakan Tufan Erhürman, dün gece yapılan elektrik ve akaryakıt zamlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 03/05/18 09:39
okuma süresi: 2 dak.
Erhürman: "KIB-TEK, 50 milyon 676 bin TL kayba uğratıldı"
A- A A+
KIBRIS POSTASI – Sosyal Medya

Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir önceki hükümetin prosedüre aykırı olarak iki yıl boyunca elektrik fiyatlarında artış yapmadığını ve KIB-TEK'in 50 milyon TL zarara uğratıldığını ayrıca akaryakıtta Fiyat İstikrar Fonu'nun olanaklarını sonuna kadar kullanarak başka seçenek için olanak bırakılmadığını söyledi.

Erhürman'ın açıklaması şöyle:

"Bizden önceki hükümet döneminde, elektrik fiyatlarında nizamnameye aykırı biçimde iki yıl boyunca artış yapılmayarak KIB-TEK'te 50 milyon 676 bin TL kayıp yaratıldı.

Bu kayıp sadece KIB-TEK'in kaybı değil, elektrikte yapabileceğimiz yatırımları yapamayacak noktaya geldiğimiz için halkımızın ve ülkemizin kaybıdır. Akaryakıtta zam yapılmasın diye Fiyat İstikrar Fonu'nun olanakları dibine kadar kullanıldı. Hiçbir hükümet, hele de seçime giderken zam yapmak istemez.

Bu hükümete elektrikte bırakılan miras, ya popülizm yapıp kurumu geri dönülmez noktalara taşımak ya da yapılabilecek asgari zammı yapıp elektrikte sürdürülebilir bir yapıya ulaşmaya çalışmaktı. Evet risk aldık ve ikincisini seçtik. Akaryakıtta ise mevzuat ve mali olanaklar çerçevesinde seçenek bile bırakılmadı. Her şeyi açık açık konuşmanın zamanıdır. Popülizme ve günü kurtarma çabasına devam etmek mümkün değil. Konuyla ilgili bilgileri halkımızla daha da açık biçimde paylaşacağız..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.