İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KİYED: "TMK kararları için kaynak yaratılmalıdır"

KİYED: "TMK kararları için kaynak yaratılmalıdır"

Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği yazılı bir açıklama yaparak, Taşınmaz Mal Komisyonunu destekleyecek, mali yapısını güçlendirecek yasal düzenlemeler için hızla ve acilen çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 20/05/18 17:18
okuma süresi: 2 dak.
KİYED: "TMK kararları için kaynak yaratılmalıdır"
A- A A+

Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği Başkanı İsmail Sayı yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulma gayretlerini desteklemekteyiz.

Çözüm sürecinin nasıl gelişeceği veya nasıl sonuçlanacağını öngörmek bugün için mümkün değildir. Her ne sonuç yada çözüm modeli olursa olsun Kıbrıslı Türklerin kendi yaşamlarını iyileştirecek her adımı da gecikmeden atmaları gereklidir ve acildir.

Kıbrıs sorununun zor konularından biri mülk konusu olarak kabul edilmektedir. Mülk sorununun çözümü Kıbrıs sorununun çözümüne çok ciddi olumlu katkı yapacaktır.

Uluslararası tanınmış Taşınmaz Mal Komisyonu çalışmalarına devam etmekte ve kararlar üretmektedir. Ancak TMK sonrası icraat tatminkar olmaktan uzaktır. Bu yetersizliğin ana nedeni mali kaynak eksikliğidir. Kaynak sorununun aşılması için tüm siyasilerin, durumun aciliyetini ve önemini kavrayarak, diğer düşünce, görüş ve ideolojilerdeki ayrışmalarını bir kenara bırakıp, sonuç alıcı ve hızlı bir çalışma içine girmeleri Kıbrıs Türkleri için hayati önem taşımaktadir.

Bu nedenle Hükümetimizin ve meclisimizdeki tüm siyasilerin, siyasi rozetlerini bu konu için bir kenara bırakarak Taşınmaz Mal Komisyonunu destekleyecek, mali yapısını güçlendirecek yasal düzenlemeler için hızla ve acilen çalışmaları gerekmektedir.

Sorunu kamuoyunun gündemine getirmeyi bir görev olarak kabul ediyor, geleceğimiz için TMK nın güçlendirilmesi konusunda, halkımıza siyasilere baskı yapmalarını ve onları cesaretlendirmelerini önemle tavsiye ederiz.

KİYED olarak sorunun çözümüne katkı koymaya hazır olduğumuzu bir kez daha beyan ederiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.