İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs'ta kardeşlik iftarı

Kıbrıs’ta kardeşlik iftarı

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Kardeşlik İftarı", "Kardeşlik iftarda buluşuyor" sloganıyla Lefkoşa Büyük Han'da gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 21/05/18 18:02
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs’ta kardeşlik iftarı
A- A A+

İftara ev sahipliği yapan ESKAD Ada Başkanı Mustafa Sinan Gökçe, program ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Yıllardır bütünleyici ve kucaklayıcı bir misyona sahip olan ESKAD, ötelemeyi değil birleştirmeyi, kavgayı değil sevgiyi, savaşı değil barış ve kardeşliği her platformda gür bir sesle vurgulamış, bu konuda büyük organizasyonlar yapmış, Kıbrıs halkının büyük takdirini kazanmıştır".

"ORGANİZASYONUMUZ BİR MİLAT OLMUŞTUR"

CISA'nın faaliyetlerine de değinen Gökçe, "Kıbrıs Uluslararası Öğrenci Derneği de(CISA) farklı ülkelerden kardeşlerimizi bir araya getiren birçok önemli organizasyona imza atmıştır. Kardeşliğimizin bu mübarek Ramazan ayında iftar sofrasında bir araya gelmesi de yine Cenab-ı Hak tarafından ESKAD'lı ve CISA'lı gençlere nasip olmuştur. Yüce Rabbimize hamdolsun ki güzel bir atmosferde geçen bu programımızı her yıl daha fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirmeyi ve bu tür programları daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu organizasyon Kıbrıs'ta birlik ve beraberlik içerisinde olmamız ve mazlum coğrafyalarda akan kanın durması için de bir milat niteliğinde olmuştur. Burada başlayan ve devam eden dünyanın çeşitli yerlerinden kardeşlerimizle birliğimiz, Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz ki, yaşanabilir bir dünyanın kurulmasına da vesile olacaktır. Bu sebeple iftar programımıza katılan tüm kardeşlerimize ve STK'lara teşekkürü bir borç biliyor, tüm Müslüman âleminin Ramazan-ı Şeriflerini de bu vesile ile kutluyorum" diye konuştu.

İFTARA TÖRE, TATAR ve SUCUOĞLU'DA KATILDI

"Kardeşlik İftarı" programına KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, UBP Milletvekili Ersin Tatar ve UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu'da katıldı.

Programda selamlama konuşmalarını gerçekleştiren Zorlu Töre şunları ifade etti:

"ESKAD ve CISA'nın gerçekleştirdiği bu organizasyon Türkiye, Kıbrıs ve diğer kardeş ülkeler arasında bağları güçlendirme açısından önemli bir yere sahiptir. Bugün burada Dünya'nın çeşitli yerlerinden gelen kardeşlerimizle beraber aynı sofrada iftar açmanın verdiği huzur ve mutluluğu ifade etmeye kelimeler yetmez.

Türkiye ve Kıbrıs bayrağı altında huzur ve özgürlük içinde açtığımız iftarlardan dolayı Cenab-ı Allah'a şükrediyor, programı düzenleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.