İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Korkmazhan: "Laf değil, çözüm üretin"

Korkmazhan: "Laf değil, çözüm üretin"

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, TL'nin değer kaybı ve hükümetin bir ekonomi politikası olmaması nedeniyle ülkede çok ciddi bir adı konmamış ekonomik kriz yaşanmakta olduğunu belirtti...

Yayın Tarihi: 23/05/18 11:36
okuma süresi: 3 dak.
Korkmazhan: "Laf değil, çözüm üretin"
A- A A+

Hükümetin daha önce açıkladığı döviz ile ilgili önlemler paketinin göstermelik ve işe yaramaz olduğunu, emekçilerin, çalışanların, üreticilerin, kısacası halkın büyük bir kesiminin ekonomik kriz karşısında dayanacak gücü kalmadığını kaydeden Korkmazhan, başta ekonomi olmak üzere bir çok alanda reform ve çözüm vaadi ile kurulan 4'lü koalisyonun halkın beklentilerini boşa çıkardığını vurguladı.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Hiç kimsenin hükümetten TL'nin değer kaybetmesini önlemesi gibi bir beklentisi ve talebi olmadığını ancak istenirse halkı koruyucu tedbirlerin alınabileceğini vurgulayan Korkmazhan, bu çerçevede ithal mallardaki fonlar, akaryakıt ve petrole uygulanan fonlar ve gümrük vergilerinin düşürülmesini veya kriz aşılana kadar bir süreliğine askıya alınmasını talep etti.

Döviz bazlı ithal ürünlere ihtiyacı azaltmak için yerli üretim ve üreticinin desteklenmesini ve teşvik edilmesini talep eden Korkmazhan, "Vergilerde ve KDV'lerde indirime gidilebilir. Bankaların borçları ve borç faizlerini yeniden yapılandırması için çalışma yapılabilir.

Borçların ödenememesinin en büyük nedeni olan Birleşik Faiz uygulaması derhal kaldırılabilir. Ev kiralarında, döviz ile işlem yapan üniversite ve diğer kurumların kurları sabitlemesi için çalışma yapılabilir.

Eşel-mobil sistemi yeniden yürürlüğe konularak maaş ve ücretlerin erimesinin önüne geçilebilir. Zamların önüne geçmek için Fiyat İstikrar Fonu uygulamaya konabilir. Kamuda, başta milletvekilleri, bakanlar ve müşavirler olmak üzere yüksek ve astronomik maaş alanlardan kesinti yapılarak, çok ciddi tasarruf yapılabilir.

Kamuda yapılacak tasarruf ile elde edilecek para ile işsizlere, öğrencilere, yoksul ve dar gelirlilere yönelik sosyal yardım programları başlatılabilir. Kısacası siyasi irade ve karar ile bir çok önlem hayata geçirilebilir" dedi.

Ülkede yaşanan enflasyonun esas kaynağının Türkiye'ye olan bağımlılık ve Türkiye ekonomisindeki istikrarsızlık olduğunua dikkat çeken Korkmazhan, esas olanın erken federal çözüme ulaşmak için kararlı bir şekilde çalışmak olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.