İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Duyarlı vatandaştan örnek davranış

Duyarlı vatandaştan örnek davranış

Park halindeki aracın motor aksamından gelen kedi sesini duyan duyarlı vatandaş,bir kağıda not yazıp arabanın camına yapıştırarak sürücüyü uyardı. Şoförün aracı çalıştırmadan önce kaputu açmasını ve kedinin çıkmasını beklemesi gerektiğini yazan vatandaş örnek bir duyarlılığa imza attı.

Yayın Tarihi: 24/05/18 10:55
okuma süresi: 2 dak.
Duyarlı vatandaştan örnek davranış
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

Boğazköy'de bir restoranın önünde park halinde duran aracın motor aksamına kedi girdi. Duyarlı bir vatandaş kedinin sesini duyunca araçta mahsur kalan kediyi çıkarmak istedi, fakat başaramadı.


Bunun üzerine örnek bir duyarlılık sergileyen vatandaş ,kağıda "Arabanızın motor aksamında kedi vardır. Gitmeden kaputu açınız. Kedi çıkmıyor, lütfen" notunu yazdı ve aracın sağ ön camına yapıştırdı. Sürücüyü uyarmak için yaptığı bu örnek davranış dikkat çekti.

DUYARLI VATANDAŞ EKMEK VE SU BIRAKTI

Öte yandan, aynı vatandaş, kedinin kendisinin mahsur kaldığı yerden çıkabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak, çıkması durumunda aç ve susuz olabileceğini tahmin ederek, bir parça ekmek, süt ve su bıraktı.


"ALKIŞLANACAK HAREKET"

Çevrede bulunanlar, her insanın bu şekilde duyarlılık sergilemesinin bir insani sorumluluk olduğuna işaret ederek, alkışlanacak hareket olduğunu söyledi ve bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.